manga Julia James - The Italian's Token Wife

'Anime ve Manga' forumunda birdie tarafından 9 Mar 2012 tarihinde açılan konu

  1. birdie

    birdie Well-Known Member

    Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. (Bu arada ben mangayı ekleyinceye kadar 9 Marta girmişiz :) geç kaldım üzgünüm :))
    Bugün dolayısıyla günümüzü kutlamak ve siz kadın (ya da geleceğin kadınları olacak genç kızlara) manga severlere (ama özellikle bd mangası severlere :D) manga armağan etmek istedim.
    Kitabı e-kitap bölümünde sevgili Ser_reS (uzun zamandır yokluğunu hissettiğimiz arkadaşımız) tarafından "Düşlerin Getirdiği" adıyla paylaşılmış. Yine aynı öneride bulunacağım :) İngilizce'yi çok iyi bilmiyorsanız önce kitabını okuyun. Çünkü mangamız ne yazık ki Türkçeye çevrilmemiş daha. Bu konudaki önerilerinizi ve beklentilerinizi yeni oluşan manga çeviri grubumuza iletirseniz belki bir gün Türkçe okuma şansımız da olur.
    Manga çizerimiz çizgilerini çok beğendiğim ve daha önce de mangasını paylaştığım (Angus's Lost Lady) Kazuko Fujita. Açılan sitede göreceğiniz 33 mangasından yalnızca 2 tanesini sizlerle paylaşmış bulunmaktayım. Temiz çizgileri, insanları güzel resimleyişi, sade ama incelikli anlatımı, özellikle bakışlardaki derinliği güzel verişi beni çok etkiliyor. Umarım sizler de beğeniyorsunuzdur.
    Mangayı indirip bakmak isterseniz;

    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Mangamızın konusu ise şöyle;
    "Rafaello di Viscenti; güzel kadınlara ve Ferrarisiyle hız yapmaya düşkün zengin bir işadamı. Babası 30 yaşına kadar evlenmezse şirketini satacağı tehdidinde bulunduğu (ancak sürenin dolmasına az kalmasına karşın henüz kimseyi bulamadığı) için karşısına ilk çıkacak kadınla evlenme kararı alıyor. Kararı verdiği sırada evde olduğu ve de karşısına o sırada tuvaletini temizleyen gündelikçi çıktığı için teklifini ona yapıyor. Magda Jones aslında tam da babasının kararına aslında bir protesto niteliğinde koluna takıp "al işte çok istiyordun evlendim, sana uygun gelin bu, hayatımı yönetmeye kalktığında benim tepkim de böyle olacak, hadi bakalım şimdi ne yapacaksın" diyebileceği tarzda bir kadın. Üstelik bebeği de olan bekar bir anne. Aslında bu anlamda aradığı "mükemmel eş"i bulduğunu düşünüyor. Babası da (altı aylığına eşi olmayı kabul ettiğinde bir ev satın alabileceği parayı kazanacağını farkedip evlenmeye mecbur kalan) Magda'yı gördüğünde ağır hakaretleri, aşağılamalarıyla Rafaello'nun beklentilerini yerine getiriyor. Bu zengin insanların unuttuğu bir şey vardır: Magda bir insandır! Yoksulluğuna, giydiği biçimsiz giysilere, bakımsızlığına, yaptığı işin niteliksizliğine karşın duyguları vardır ve uğradığı hakaretler karşısında önce yıkılsa da özellikle de oğlu Benji için ayakta durmaktan başka çıkar yolunun olmadığının, başını eğmemesi gerektiğinin bilincindedir. Bu nedenle pes etmez. Zaten yaşamı boyunca yapmaya çalıştığı da hep budur."

    İnsanları dil, din, ırk, cinsiyet, zenginlik, güzellik, şıklık, kariyer, eğitim,... gibi sınıflandırmalara tabi tutup değerlendirenlerin bir gün bu dünyada yaşayan tüm insanların eşit değerde olduklarını farketmelerini tüm kalbimle diliyorum. İnsanları koşulsuz kabul eden, değer veren güzel insanlara da tüm kalbimle teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda bu mangayı armağan etmek istiyorum. Bunları şu anda okuyor iseniz üstünüze alınabilirsiniz, manga sizindir :)
    İyi eğlenceler dileklerimle; :Lv:
    NOT: Her ne kadar İngilizceye çevrilmiş olsa da Japonca mantığıyla manga sağdan sola doğru resimlendirilmiştir. Anlamsız gelmemesi için öyle takip ediniz. :)


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    yesimcim bunu beğendi.
  2. clondike

    clondike Well-Known Member

    Canım arkadaşım...:canim:
    Kitabı ilk çıktığında okumuştum... Ama inan sırf senin şu güzel sunumun yüzünden tekrar okuyacağım... Çok teşekkür ederim paylaşımın için...:Frnds::gül:
     
  3. anonim

    anonim E-kitap Müdavim

    Güzel dileklerinin hepsine yürekten katiliyorum sevecen... Birgün herkesin cikar catismalarini ve politik kaygilarini bir tarafa birakip , salt insan olduklari gercegini anlayacaklari günlerin gelecegini ümid ediyorum ben de..Hem paylasimin, hem de anlatimin icin cok tesekkür ediyorum ...
     
  4. sezergul

    sezergul Well-Known Member

    teşekkürler
     
  5. meleksi

    meleksi Well-Known Member

    manga benimdir..çünkü o satırları okudum..:D
    teşekkürler..emeğinize sağlık..
     
  6. eun sung

    eun sung Well-Known Member

    Emeğine yüreğine gönlüne sağlık ...Çeviri olayına da el attık zaten grubumuz olarak ...Bu ingilizceleri çevirerek okurum artık otomatikmen :) Teşekkür ederim ...Gönlü temiz ve paylaşım dolu olan arkadaşım...
     
  7. raindrops

    raindrops New Member

    kocaman teşekkürler sevecen
     
  8. harikaya

    harikaya Well-Known Member

    Emeğin ve paylaşımın için çok teşekkür ederim:)
     
  9. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    emeğine sağlık sevecen, keşke söylesende Türkçeye çevirseydik:zuhaha::zuhaha::zuhaha:
     
  10. uykız

    uykız Active Member

    teşekkürler
     
  11. m ugur

    m ugur Well-Known Member

    teşekkür ederim
     
  12. szr

    szr New Member

    teşekkürler
     
  13. filiz22

    filiz22 Active Member

    Teşekkürler
     
  14. dimitri&rose

    dimitri&rose Active Member

    teşekkrlerr
     
  15. dolunay

    dolunay Active Member

    teşekkrler
     
  16. koldun

    koldun Active Member

    teşekkürler
     
  17. aşkotu

    aşkotu Active Member

    sağoluunnnnnnnn
     
  18. CroW

    CroW Member

    ellerinize sağlık bd lerin mangaları da cok zevkli oluyor:D hayalgücüne destek veriyor :)
     
  19. yeassrian

    yeassrian New Member

    teşekkürler..emeğinize sağlık..
     
  20. Confettii

    Confettii New Member

    türkçesinide okumamıştım daha. 2sini bir arada okuyacağım teşekkür ederimm
     

Bu Sayfayı Paylaş