manga Betty Neels - Only By Chance - Kaderin Ağları

'Anime ve Manga' forumunda birdie tarafından 23 Oca 2013 tarihinde açılan konu

  1. birdie

    birdie Well-Known Member

    Uzuuuuuun bir aradan sonra yeniden merhaba! Özlemle manga bekleyen arkadaşlarımdan çok özür diliyorum. Yaşamımdaki teknik aksaklıklar :D nedeniyle paylaşımlara bir süre ara vermek zorunda kaldım. Umarım bir daha olmaz. :)
    Bugünün bd mangası Emma'ya özel geliyor, peşin peşin söyleyeyim. Ne de olsa doğum günü çocuğu. Gerçi dün doğdu (17 yıl önce miydi :D) ama kutlamalar sevgili Pl1 tarafından uzatıldığı için :D 2. günün hediyesi olarak sunuyorum. :zuhaha: Üstelik Emma'nın çok zaman önce istemiş olduğu yazarın okumadığımız bir kitabının mangası. Taranacaklar listesinde Kaderin Ağları ismiyle görünüyor ancak henüz arkadaşımız fırsat bulamamış sanırım. Yine önce mangasını göreceksiniz ne yapalım. :p Yine üzgünüm İngilizce olarak.

    Mangaka (artık ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur diye açıklamasını yazmıyorum ;)) HARA Chieko'nun gördüğünüz üzre çok temiz, yalın bir çizimi var. Beğendiğimi söyleyebilirim. Üstelik çok üretken bir mangaka. İsmine tıkladığınızda açılan sayfada da göreceğiniz gibi 1976 yılından bu yana 70 kadar manga çizmiş. Ne yazık ki pek çok bd mangası henüz Japonca olarak el değmemiş bir şekilde öööyle duruyor. Japonca mı öğrensem ne yapsam? :eek:ff: Yok, çok zor.

    Mangamızın konusuna gelince; her Betty teyze kitabında olduğu gibi bir adet doktorumuz var. (Takip edenler varsa baş kadın karakteri doktor olup erkek karakteri başka meslekten olan var mıydı? Sanki bana doktor olan hep erkek gibi geliyor, yanılıyor muyum?) Genç, yakışıklı, gri gözlü, aristokratımsı (emin olamadım ama öyle görünüyor), zengin, efendi, kendi halinde, bayan hastane çalışanları tarafından hayranlıkla izlenen doktor Ross Pitt soğuk bir akşam hastane çıkışında bir yavru kedinin miyavlamasıyla yönünü değiştirdiğinde kediyi kucaklayıp sahiplenen hastane çalışanı Henrietta Cowper ile karşılaşır. Henrietta büyüleyici yumuşacık sesi ve sıcacık gülümsemesiyle vasıfsız bir hastane çalışanı olmasına karşın hastalar tarafından çok sevilmektedir. Doktorumuz da uzaktan da olsa onu gözlemlemiş ve çalışkanlığına da hayran olmuştur. Henrietta doktorun ayak üstü sohbetinden çok mutlu olur ancak ayrı dünyaların insanları olduğunu ve gerçek dışı hayallere kapılmaması gerektiğini bilecek kadar gerçekçidir. Çünkü yaşamın tüm zorluklarını ve çirkin yüzünü uzun zamandır tek başına göğüslemek zorunda kalmıştır. Ancak duygular ne zaman sınır tanıdı ki... İyi niyetli doktorumuz Henrietta zor zamanlar yaşadığında hiç çekinmeden yardım elini uzatınca, kendi eliyle yeni bir iş ve ev bulmasına yardım edince duygular ayağa kalkıp olmadık heyecanlar yaşatmaz mı?...

    Sonrasını merak ediyorsanız aşağıdan öğrenebilirsiniz. Keyifli okumalar (ya da bakmalar). :Lv: Bu arada yeniden "iyi ki doooğduuuun Emmaaaaa..."

    Hatırlatmalara gelince;
    Her ne kadar İngilizceye çevrilmiş olsa da Japonca mantığıyla manga sağdan sola doğru resimlendirilmiştir. Anlamsız gelmemesi için öyle takip ediniz.

    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

     
  2. cezminur

    cezminur Active Member

    teşekkürler
     
  3. Emma

    Emma New Member

    Sevecen çok teşekkür ederim
    Kitabın Türkçesi ben de var ama senin özetini okuyunca derinden etkilendim. Özellikle Henrietta doktorun ayak üstü sohbetinden çok mutlu olur ancak ayrı dünyaların insanları olduğunu ve gerçek dışı hayallere kapılmaması gerektiğini bilecek kadar gerçekçidir.
    Betty kızları bu açık gerçeğin hep farkında olup içten içe acı çekiyorlar ve bu beni imkansız aşklar konusunda okurken hep kederlendiriyor.
    Yazarımızın aslında içinde yazmak isteyip de bir türlü dile getiremediği bastırılmış duygular içinde olsa da o hisleri bize yazamadan da aksettirebilen ender yazarlardan olduğunu düşünüyorum.
    Emeğine sağlık.
     
  4. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    Emeğine sağlık sevecen tam Emma'nın doğum gününe layık bir hediye olmuş...
     
    reyhan birol bunu beğendi.
  5. eun sung

    eun sung Well-Known Member

    emeğine yüreğine sağlık ....teşekkür eoderim iyi ve muhteşem bir dörüş olmuş emma bende hediye etmek istiyorum ama beklemeliyim ....
     
  6. birdie

    birdie Well-Known Member

    Sevgili Emma, beğenmene çok sevindim. :Lv: Zaten gerçekte yaşamda olması pek mümkün görünmeyen, peri masalları ya da sinderalla tarzı değişimler çekmiyor mu bizi beyaz dizilere. Şimdi buradaki doktor gibi özelliklere sahip kaç kişi gerçek yaşamlarında Henrietta gibilerine dönüp bakar, eş olarak seçer. Zaten böyle olması cazip kılıyor Betty teyzeyi. Eh ne yapalım züğürt avuntusu olarak biz de kitapları okuyup mutlu oluruz. Yaşasın bd romanları! :zuhaha:
    Bu arada sen bilirsin, hiç romanlarında kadın doktor var mıdır? Kafama taktım da. :D
     
  7. Emma

    Emma New Member

    Sevecen Betty de rastladıklarımı yazayım
    hastanede santralist
    hastanede hademe,
    çocuk bakıcısı (doktorun yeğenleri genelde)
    kreşte bakıcı
    antikacı dükkanında işçi,
    hemşire
     
    reyhan birol bunu beğendi.
  8. birdie

    birdie Well-Known Member

    O kadar kitap yazmış bir tane kadını da doktor yapmamış mı yahu? :D Düşünsene kadın doktor hastanenin hizmetlisi erkek kahramanımızla tanışır ve mutlu mesut yaşarlar. Betty teyze "yok artık, hayalin bu kadarı da fazla" diye düşünmüş olsa gerek. :zuhaha: Yok yok erkekleri bdlerde zayıf, çulsuz, eğitimsiz falan göstermek olmaz. :p Ama kadınlar erkek kurtarıcılarına koşabilirler.
     
  9. anonim

    anonim E-kitap Müdavim

    Betty deyince insan durup bir düsünüyor haliyle...kediler , köpekler, Hollanda,aysberg :füü:, doktor , hemsire vs. mangaya nasil uyarlanir ki diye ... (gerci Betty´nin yazdigi dönem itibari ile karakterlerin davranislari normal sayilabilir belki ...)
    bu arada "aristokratimsi" taniminin yüzümde kocaman bir siritisa sebep oldugunu özellikle belirtmek istiyorum...
    paylasimin icin cok tesekkür ediyorum sevecen...
     
  10. raindrops

    raindrops New Member

    kocaman teşekkürler sevecen
     
  11. koldun

    koldun Active Member

    teşekkürler
     
  12. szr

    szr New Member

    teşekkürler
     
  13. calcene

    calcene New Member

    Paylaşım için teşekkürler......
     
  14. harikaya

    harikaya Well-Known Member

    Emeğin ve paylaşımın için çok teşekkür ederim :)
     
  15. anatolia01

    anatolia01 Member

    teşekkürler
     
  16. zebra

    zebra New Member

    paylaşımınız için çok teşekkürler, emeklerinize sağlık
     
  17. teşekkürler
     
  18. serefs

    serefs Active Member

    Teşekkürler...
     
  19. Mars...

    Mars... Active Member

    Teşekkürler
     
  20. dimitri&rose

    dimitri&rose Active Member

    teşekkrler
     

Bu Sayfayı Paylaş