Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

  1. ssetayf

    ssetayf Well-Known Member

    Benimde takip ettiğim bir seri 1.ve 3 favorim, buna benzer (1nciden sonrakileri sevemesemde) Bella Andre, Emily March, hepsi birbirinden güzel Toni Blake, Robyn Carr'ın da serileri var.

    Bu arada Cathie Linz -Zaman Tüneli'ni okudum
    https://www.kuflu.com/threads/cathie-linz-zaman-tueneli.26862/
    1990larda yaşayan gazeteci bir kadınla, CD-ROM üretim işindeki bir adamın 1800lü yıllara gidişini anlatan bir kitaptı. Adamın kardeşi kadının çalıştığı yerde stajyer, evli ve adam onun kadınla ilişkisini olduğunu iddia ederek kardeşinin peşini bırakması için kadının katıldığı basın konferansına gittiğinde bir şekilde geçmişe gidiyorlar ve bir cinayeti aydınlatmaya çalışıyorlar. Gittikleri yerdeki insanlara, durumları yada ellerindeki 20yy.a ait şeyleri açıklama çalışmaları çok eğlenceliydi.
     
    Son düzenleme: 18 Şub 2018
    sorun, dileksen, periza ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. ssetayf

    ssetayf Well-Known Member

    Yukarıdaki yazarları, yazdıktan sonra aslında en büyük yada uzun seri Debbie M. diye düşünürken aklıma yıllarrr yıllar önce okuduğum bir kitap takıldı. Hatırlayan olur mu acaba, karakterleri bile tam hatırlamıyorum çünkü. Aklımda kalan ne kadar doğru emin değilim, 4-5 yaşlarında küçük bir kız olduğu kesin. Babasıyla birlikte yaşıyor ama ilişkileri iyi değil ve sanırım bir gün kaçıp (bir şekilde bir yerde karşılaşıyorlar yada kadın onu buluyordu) kadının evine gidiyordu. Adam ancak akşam geldiğinde yada evde kızın bakıcısı (varmıydı emin değilim) haber verdiğinde aramaya başlıyordu. Hatta kadına habersiz evine götürdü diye de kızıyordu diye anımsıyorum ve kızının kadınla konuşmasına yada ilişki kurmasına izin vermiyordu ama sonra mecbur kalıyordu.
    off okunacak bir sürü kitap var, şimdi bu aklıma takıldı ya her kitap sayfasında bu hikayeyi göreceğim ben :mad:
     
    sorun, dileksen ve periza bunu beğendi.
  3. özse

    özse Well-Known Member

    penny jordan evlilik korkusu güzel bir hikayedir.
     
    sorun, dileksen, ssetayf ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  4. ssetayf

    ssetayf Well-Known Member

    Evet bu kitaptı @özse harikasın. Okuyalı neredeyse 25yıl oldu, birden aklıma geldi. :) Görsel hafıza her zaman iyi değil zannımca.:D:D
     
    sorun, dileksen ve periza bunu beğendi.
  5. özse

    özse Well-Known Member

    eskiden tek eğlencemiz kitaplardı aklımızda daha çok yer etmiş ama şimdi ki zamana gelirsek elimizdeki bilgisayarla her yere ulaşıyoruz kitap almak zahmetine bile katlanmıyoruz ama en güzeli her kitaba ulaşıyoruz bu kadar çok kitabı nasıl alır ve okurduk. tavsiye üzerine YALANCI AŞIK kitabını okudum bir an yazarın beynini açıp bakmak istedim resmen şarkılar belgeseller özellikle belgeseller nereden aklına gelmiş bulmuş acaba ben hiç onlara rastlamadım:( :) çok eğiticiydi herkes okumalı veee eğitilmeli :D
     
    sorun, cr37, dileksen ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  6. periza

    periza Well-Known Member

    Arkadaşlar önerilere yetişemiyorum.
    Judith in ilk kitabını okudum İçinde Aşk Saklı. Kendi hayatımdan örnekler gibiydi. Beyimin kıskançlıkları,yanlış anlamaları.
    Şimdi Yalancı Aşık kitabını öne alıyorum eğitici olduğu için
    Sitede yokmuş webde de bulamadım:(
     
    sorun, cr37, ssetayf ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  7. ssetayf

    ssetayf Well-Known Member

    linkle ilgili mesaj attım.
    Okuduğun kitap Westmoreland serisinin 2.kitabı, ilk kitabı Düşler Krallığı, 3.Sen Gelmeden Önce, ki 1.kitabı da kesinlikle okumalısın. :) Kıskançlıklar ve yanlış anlamalar romanlarda bile yoruyor beni, gerçek hayatta düşünemiyorum.
     
    sorun ve periza bunu beğendi.
  8. periza

    periza Well-Known Member

    Son düzenleme: 19 Şub 2018
    sorun, ssetayf ve svmsong bunu beğendi.
  9. ssetayf

    ssetayf Well-Known Member

    Birde kitabı basılmadan çok önce yazmış ama adı duyulduktan basılmasına karar vermiş. Bizim serinin ortasından başlayan yayınevleri gibi :) oda önce 2.yi yazmış demek ki, Sonra Royce gibi bir karakteri yazabildiğini farkedince ona 1.nciliği vermek istemiş olabilir :D

    Bu arada Sue Moorcroft - sil baştan başlamak gerek kitabını okudumda, yazarın evlilik, aldatma ve ingiltere de middledip denen yerle bir takıntısı var. Neredeyse bütün kitaplarında kadınların kocalarıyla sorunu var (okuduğum 4 kitabın bir tanesinde kadın evli değildi) evliliklerinde sorun başladıktan kısa süre sonra diğer adamla ilişkiye girdi kadınlar. Birde karakterler ya middledip te oturuyor, yada bir şekilde oraya sonradan geliyorlar.
     
    Son düzenleme: 20 Şub 2018
    sorun ve periza bunu beğendi.
  10. svmsong

    svmsong Well-Known Member

    selam hepinize
    bayağıdır uğramamışım geçenlerde aklıma geldi bir kitap vardı kız kıyafet çiziyor tasarlıyor ama başkasına veriyor oda kızdan dolayı ünlü bir terzi oluyor. Kadın evleniyor adamdan kendine ait oda istiyor kimse girmeyecek işte biraz da kendine para harçlık. Adam bilmiyor kadının terzi olduğunu sonunda öğreniyor yine eski dönem ingilterede geçiyor. Böyle bir kitabı hatırlayan var mı?
    Ayrıca bende kendi favori kitaplarımı paylaşayım dedim. Bu arada 100 temel eserden okuyorum zaten şuan beni heyecanlandıran ay okuyayım dediğim kitap olmadı hala. Zaten telefonumda tabletimde bozuk. üğstüne gözüm olmuş 4.25 derece moraller çok kötü. Neyse...
    En favorim Maya Bank- hatırla sevgili. Kızımız hafızasını kaybeder bazı olaylardan dolayı. Oğlumuzla ıkıncı şansı yakalar ve olaylar olaylar... Boyle anlattığıma bakmayın gerçekten seveceğinizi düşünüyorum. Bu arada oğlumuz yunanlı ;) Diğer en favorim laura london- masum yalan. Bu kadar mükemmel kitap olamaz. Her sıkıldığımda okuyacak olmadığında açıp okuyorum. su gibi akıyor. Kısaca kızımız kötü bir adamla evlenmesi gerekir ama adam bakire ister. kızımızda adamdan kurtulmak için bekaretini kaybeder kaybettiği adam da adam yani. Adam evlenmiş ama çocuğu olacağı sırada karısı da çocuğuda ölüyor. yanılmıyorsam ıkı kez evlenmiş ikiside ölmüş tövbeli çocuğada eşede. Sonucunda kızımız hamile kalıyor adam buluyor evleniyor ve burunlarının dibinde bir düşman.... Diğer en favorim laura london- sessiz intikam. Kızımızın bır durumu var ama söylemeyeyım. belalı pislik bir üvey abisi kızımızın tüm parasını alabilir bu özel durumundan dolayı. oda kaçsam bulur beni beni koruyacak bir koca gerek diyor ve esas adamla evleniyor.helen bianchin-bedel(adama aşırı derecede uyuz olabilirsiniz ama kızımız güçlü karakteriyle gönülleri fetediyor), Bethany campbell- dönüm noktası(adam müzik yapımcısı kızımız zengin bir öğretmen sevdiklerimdendir),Emma darcy -iki aşk arasında(bu kitabı nıye sevdim bilmiyorum adam kadar sünepe kimse olamaz, gerçi kızımızın bazı hareketleridehoş olmamıştı ama adama gıcık olacagınız için kızabakmazsınız bile:D ) Penny Jordan -çok özel biri(bunu unutmuştum yıne okuyacağım kızımız sevdiği birini kaybeder üzüntüyle otele gider orda kalmak için lakin adamla aynı odada kalır ve beraber olurlar.)Rebeccca winters -çocuklar uğruna(kadın bebeğini doğurduktan sonra kızkardeşine ki kendisi esas kızımız der bu benım gerçek çocuğum değil bul onu der ve ölür.kızımız arar ve bulur ama bu bebeğede bağlanır ama öz yiğeninide ister. bu arada öz yiğenide esas adam büyütüyordur, yalnız bekar baba:rolleyes:) Ruth jean dale- küllenen aşk(bununda yıne olay örgüsünü beğenmiştim diye hatırlıyorum belki diğerleri baştakıler gibi süper değil ama iyi kız yanılmıyorsam halı vaktı yerınde okumuş adam rodeocu:cool:başka bir şey dememe gerek yok adam için :D:D ama anlaşamaz ve ayrılırlar yıne yanılmıyorsam kızımız boşanmak için gelir adamın yanına)
     
    sorun, dileksen, ssetayf ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. periza

    periza Well-Known Member

    Çok teşekkürler çok güzel öneriler ama yetişemiyorum.Okul hızlı başladı ödevler ödevler...
     
    sorun, dileksen ve svmsong bunu beğendi.
  12. özse

    özse Well-Known Member

    arkadaşım aradığın kitap zaten sessiz intikam değil mi.o_O
     
    sorun, dileksen, periza ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  13. cr37

    cr37 Well-Known Member

    Bravo ya ben bu kadar anlatimdan hic bulamazdim
     
    sorun, dileksen, ssetayf ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  14. svmsong

    svmsong Well-Known Member

    ay hatırlamıyorum ki bayağıdır okumadım orada belirttim mi bilmiyorum.:) eğer oysa kendimi tebrik ediyorum hemen bir bakacağım içine. şuan baktım cidden oymuş kendimi tebrik ediyorum:D:confused::cool:
     
    sorun, dileksen, ssetayf ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  15. dileksen

    dileksen Well-Known Member

    Burayı seviyorum yaa çok eğlenceli :D:D:):) bende tekrar bakayım şu kitaplara teşekkürler :cool:
     
    sorun ve periza bunu beğendi.
  16. ssetayf

    ssetayf Well-Known Member

    Ben Sessiz İntikamı, Masum yalandan daha çok severim hatta iki kere okudum ben de kesinlikte hatırlamamıştım, @özse nin mesajını okuyana kadar. Maaşallah diyorum hafıza na @özse.
    @svmsong önerilerine teşekkürler.
    @perihan58 derslerde iyi şanslar.

    @özse benim kitaba da bir el at; 6-7 yıldır arıyorum, BD değil diye biliyorum. Kadın terkettiği kasabaya yıllar sonra geri dönüyor. Akrabası olan bir kızın düğünü için davet ediliyor. Geldiği gün davete katılıyor, hatta gelin odasına gittiğini, gelin, gelinin annesi ve nedimesiyle konuştuğunu, gelin ve gelinin annesi ile ilgili düşüncelerinden (içinden tabiiki ama içsesi biz okuyoruz:confused: ) aileyle arasının iyi olmadığını hatırlıyorum. Sonra bahçede eski sevgilisi yada nişanlısı ile karşılaşıyor onunla konuşurken (daha da yakınlaşıyorlardı sanki:D) gelin balkondan düşüyor ve ölüyor. Sanırım gelin çok sevilen bir karakter olarak yazılmadığı için polisiyeden çok 2.şansla ilgiliydi, çok da emin değilim, kitabın sonlarına doğru gelinin nedimeyle tartıştığı ve nedime tarafından yanlışlıkla öldürüldüğü anlaşılıyordu. Asıl hikaye ve gelişmeler kadınla eski sevgili yada nişanlının üzerineydi. librarything ve goodreads de bloglarda kayıtlı, ara arada google da aratıyorum ama hala bulamadım.
     
    ablammucu, sorun ve periza bunu beğendi.
  17. özse

    özse Well-Known Member

    düşünüyorum düşünüyorum veee şimdilik hatlar arızalı sonra tekrar deneyin:(;):)
     
    sorun, dileksen, ssetayf ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  18. gokce0609

    gokce0609 Member

    Benim arayıp taradığım 2 kitap var.
    1. Adam işadamı ve türk babasını arıyodu istanbulda. Evindeki kahya adamdan hamile kalıp işten ayrılmıştı adma yıllar sonra kızı ve cocuğunu buldu klasik hikaye ama türkçe isimler filan vardı.
    2. Kız kuzeniyle nişanlıydı uzak akraba geldi ve kız bununla ormanda birlikte oldu. Bu iş ortaya çıkınca adam kızı alıp jamaika gibi bi yere götürdü gittikleri yerde yerel adetlerle evlwndiler. hatırladığım adam kıza orman gözlüm veya kaplan gözlüm gibi birşey söylüyodu.
     
    sorun ve periza bunu beğendi.
  19. bernata

    bernata Well-Known Member

    Aradığınız 1. kitap 'Jennie Lucas- İstanbul Yazgısı' olabilir.
     
    sorun, Pl1, dileksen ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  20. gokce0609

    gokce0609 Member

    Evet o çok teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş