Kafanızı Rahatlatmak İçin Yapabileceğiniz 8 Şey

'Sağlık' forumunda Pl1 tarafından 16 Tem 2017 tarihinde açılan konu

  1. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    1.Kafanı kurcalayan ve moralini bozan bütün düşüncelerini bir kağıda yaz ve bütün o rahatsız edici düşüncelerin yok olduğunu hayal ederek o kağıdı yak.

    2.Kendine seni rahatlattığını ve sakinleştirdiğini düşündüğün fotoğraflar oluşan bir kolaj yarat. Öfkelendiğinde, huzursuz olduğunu hissettiğinde bu fotoğraflara bakarak kafanı boşaltmaya çalış. Hatta evinin veya odanın görünür kısımlarına bu fotoğraflardan asıp kendine daha rahatlatıcı bir ortam sunabilirsin.

    3.Evinizde rahat hareket edebileceğiniz şekilde yer açmaya çalışın. Gereksiz gördüğünüz eşyalarınızı depoya kaldırın. Daha özgür ve huzurlu hissedeceksiniz.

    4.Kendinizle kalabileceğiniz bir gün planlayın. Çalışma hayatı, okul, bunun yanında yaşadığınız kişisel sıkıntılarınıza karşı bedeniniz kadar ruhunuz da bazen direnmekte zorlanabiliyor. Kendinizle her hafta baş başa kalabileceğiniz 1 veya 2 gün belirleyin. Düşünmeden birkaç saat geçirmeye çalışın bu sırada rahatlatıcı müzikler dinleyebilir, sevdiğiniz bir aktiviteyle meşgul olabilirsiniz. Bu sayede kafanızdaki sıkıntılı düşüncelerden uzak kalma fırsatınız olacak.

    5.Vaktinizin bir kısmını gönüllü olarak bir yardım kuruluşuna yardım etmeye ayırın. Yardımınız ihtiyacı olan insanlara yardım etmek size sıkıntılarınızı unutturacak. Ayrıca yardım etmek herkese iyi hissettiren bir aktivitedir.

    6.Kendinizle kalmaya alışık değilseniz, buna yavaş yavaş kendinizi alıştırmaya çalışın. Zorlanıyorsanız sevdiğiniz ve güvendiğiniz birini arayıp onunla dertleşin. Bu sürece daha kolay alışmanızı sağlar.

    7.Doğayla iç içe olabileceğiniz bir ortamda bulunmaya çalışın ve kendinizi doğanın sesine bırakın. Sadece kuşların sesini dinleyin, yaprakların hışırtısına odaklanın. Anın tadını çıkarın. Bu aktivite sık sık yaptığınız takdirde günlük hayatınızda da düşüncelerinizden kolaylıkla uzaklaşıp anın içinde kalabilmenize yardımcı olacak.

    8.Bu tavsiyeleri gerçekleştirmek size iyi gelecektir. Fakat bu tavsiyeleri kaçmak olarak düşünmeyin. Kafanızdaki düşüncelerin kaynağına inin. Sizi rahatsız eden durumları çözmek için neleri değiştirip neleri azaltmanız gerektiğini bulmaya çalışın.

    alıntıdır....
     
    periza, flora ve zipper bunu beğendi.
  2. zipper

    zipper quae nocent docent

    Uygulamaya koyabiliriz inş. Paylaşım için teşekkürler :)
     
    periza ve Pl1 bunu beğendi.
  3. periza

    periza Well-Known Member

    Teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş