Özgürlükçü , demokratik bir ülke olduğu varsayılan Türkiyede yeni sansürlemeler.. 22 ağustos internet sınırlama gününe yaklaşık olarak 60 gün kaldı. Ve biz; artık belirli sınırlar içerisinde özgür olduğumuzu söyleyeceğiz veya özgürlük için savaşacağız. Düşünce platformları engelleniyor. Kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayamayacağız. Bir konu hakkında araştırma yapmayacaksınız. Yarın bir siteye girerken İnternet paketiniz bu siteye giriş izni vermiyor yazısıyla karşılaşcağız. Veya Bugün okula gitmedim ve eve bağlı olan internet paketi öğrenci paketi diye bir şey. Ve tahmini olarak 08-13 arasında okulda olmam gerekecek. Bu pakette bu saatlerde internete giriş izni vermeyecek şekilde ayarlansa hangimiz mutlu oluruz ? [DM]xil6jf_22-ayustos-tan-sonra-ynternet-kullanymy-by-6ustucn_tech[/DM] Şuanda 60binden fazla yasaklı site var. Bu önceden o kadar sorun değildi. Dns var diyorduk. Değiştirir gireriz. Artık bunu yapmamız çok zorlaşacak. Çünkü böyle bir şey yaptığınızda polis kapınıza gelip sizi gözaltına alabilecek. Ve gerekli ceza işlemleri uygulanacak. Bu belki para, belki hapis Düşünün, çocuğumun hangi siteye gireceğine ben söyleyemiyorum. Bunu yaptırımlarla devlet söyletecek. Gazeteler sansürleniyor. Kitaplar yasaklanıyor. İstemediği şeyleri yazan yazarları tutukluyorlar. Yazılı bilgi kaynaklarını sansürlediler, yasakladılar. Şuan elimizde sadece internet kaldı sansürlenmeyen(Tam olarak), yasaklanmayan. Bugün çocuk tacizcisi yakalanır, yarın serbest kalır. Ama biz internetten müstehcen bir siteye girdiğimizde potansiyel tacizci damgası vurulacak. Yarın öbürgün wikileaks gibi bir olay olduğunda bunu yandaş gazetelerden okuyacaksınız.. [DM]xiujhu_network-2011-bu-modem-ynternete-girmeyecekse-size-mi-girecek_tech[/DM] Sonuç olarak ; Artık düşünmemiz istenmiyor. Çünkü bizim yerimize düşünecek insanlar var. Hayallerimiz olması istenmiyor. Çünkü hayallerimizi başkaları belirleyecek. Dur diyecek miyiz ? [DM]xiujh8_ynternetin-olum-tarihi-22-ayustos-2011_tech[/DM]