"Hasret kokar mektupların " ABDULKADİR SALAR -1960 1960 yılında Adana ' da doğan Abdulkadir Salar , Adana Erkek Lisesi ' sini bitirdi.Lise yıllarında Adana Musiki cemiyetine devan etti. Askerlik görevini tamamladıktan sonra , 1983 yılında Adana Divan Musiki Cemiyeti 'inde solist olarak 5 yıl faaliyetlerini başarı ile sürdürdü. 1994 yılında Adana Büyük Şehir Belediyesi Konservetuarı 'nın açmış olduğu sınavı kazandı.Usul , makam , nazariyat ve teganni konularında dersler aldı ve musiki bilgisini ilerletti.Bu bilgiler ışığında Adana 'nın Sesi , İl Kültür Müdürlüğü Korosu ve halen devam ettiği Seyhan Musiki Derneği 'nde usul , makam ve teganni dersleri verdi. Seyhan Musiki Derneği 'nin kurucu üyesi olan Salar, Konservetuarın son yılında Hocası Suphi İdrisoğlu ' nun kendisinde bestekarlık yeteneğinin olduğunu keşf etmesi ile bestekarlık hayatına başladı.Bestekar olan Hocası İdrisoğlu ' nun teşviki ile besteler yaptı ve yaptığı besteleri TRT Denetim Kuruluna göndermeye başladı. Gönderdiği eserlerden 19 adeti TRT Denetim Kurulu ' ndan geçerek TRT Repertuarında yer aldı. 1999 yılında" Adana 'nın Sesi Musiki Derneği " nin açmış olduğu beste yarışmasında , sözleri Ercan Atalay 'a ait olan " Yüreğimde hep bir yara " isimli Muhayyerkürdi makamındaki eseri ile mansiyon ödülü aldı. 2005 yılında TRT 'nin açtığı " Alaturka Beste Yarışması " nda , sözlerini Engin Çır 'ın yazmış olduğu " Gurbet deme sevdiğim yollar gelir aklıma " isimli eseri Nihavet Makamında besteledi. Ve bu eserle " TRT Alaturka Beste Yarışması " ından mansiyon ödülü almayı başardı. Bestekar İsmail Demirkıran 'dan iki yıl prozodi dersleri alan Abdulkadir Salar , şarkı söyleme sanatını hocasına borçlu olduğunu , yorumların da ise ; Hocası Uğur Türe 'yi örnek aldığını ve faydalandığını söylüyor. Bir müzik adamını naıl olması geretiği konusunda Hocası Toktay Sökmen 'i örnek aldığını ve hocalarının fedakarlıklarını hiç unutamadğını vurgulamaktadır. Abdulkadir Salar Repertuarı : Albümdeki resimler Kürdi Düyek Cumali Karataş Aşk nasıldır deyip aramadım hiç Nihavent Sofyan Engin Çır Beni böyle sevgisiz Kürdilihicazkar Sofyan Yalçın Benlican Böyle sevda olmaz ki Nihavent Sofyan Mahir Celali Bu gece evde yokum Muhayyerkürdi Aksak A.Osman Yılmaz Çiçek çiçek gezme dedim Nihavent Aksak Engin Çır Durmadan düşünüp üzme kendini (Nasihat) Nihavent Sofyan Yalçın Benlican Fırtınalar içinde Rast Sofyan/Aksak Cumali Karataş Hasret kokar mektupların Acemkürdi Aksak Yasemin Balka Hasretin büyüyorken hergün içimde Seğah Düyek Şahin Çandır Hiç kalbime sordun mu Hicaz Aksak Meryem Sevin Masal ( Bu sevdalı gönülden bir güzel geldi ) Muhayyerkürdi Düyek Mustafa Töngemen Mektubunda Hüzün vardı Hicaz Sofyan Musa Kalkınç Saatlerdir bekliyorum Rast Aksak Ali Akçeken Sen de gözden çıkarıp el gibi tuttun beni Nihavent Düyek Sen ulaşılmayan çok uzak kıyılarsın Nihavent Düyek Metin Pütmek Sevgimiz bitmez korma sakın Muhayyerkürdi Aksak A.Osman Yılmaz Şarkılar söyledim sevgiden yana Acemkürdi Düyek Dağıstan Kılıçaslan Kaynak: Müzik Klavuzu