Ali Nazik Kebabı

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 5 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Ali Nazik Kebabı

    4-5 Kişilik
    10 dakika
    Tavada orta ateşte 10 dakika



    Bonfile (2 adet)
    Domates (1 adet)
    Soğan (1 adet)
    Sivri Biber (2 adet)
    Patlıcan(7 adet)
    Sarımsak (4 diş)
    Yoğurt (3 çorba kaşığı)
    Sıvıyağ (1 çay bardağı)
    Tuz ve Karabiber

    Püf Noktası

    Bir gece öncesinden etleri bu şeklide terbiye ederseniz yemeğiniz çok daha lezzetli olur.
    Bunun için bir kaba yarım soğanı rendeleyip suyunu çıkarın, 3 diş sarımsağı içine doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağın ve 1 çorba kaşığı yoğurtu kaba koyun. Etleri bu malzemlerle yoğurun..

    1.Adım

    Çukur kaba yarım çay bardağı sıvıyağ dökün ve yağı kızdırın.1 adet soğanı ince ve küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 2 adet bonfileyi küçük küpler şeklinde kesin. Kestiğiniz etleri kavurduğunuz soğanların üstüne ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun..

    2.Adım

    2- 7 adet patlıcanı ateşte közleyin. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve içini bir kenara ayırın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.


    3.Adım

    Bir başka tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. 4 diş sarımsağı birkaç parçaya bölün ve kızgın yağda kavurun. 2 adet sivri biberi ince halkalar şeklinde doğrayın ve sarımsaklarla birlikte biberleri de kavurun. Tavaya kestiğiniz patlıcan içlerini ekleyin.1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine yeterince tuz ve karabiberi serpin. Yaklaşık 5 dakika kaynatın..

    4.Adım

    Patlıcan içini servis tabağına boşaltın. Patlıcanların üzerine de bonfile parçalarını yayın. 3 çorba kaşığı yoğurdu patlıcanların üzerine yayarak servis yapın.
    Esra Çevrimdışı Alıntı ile Cevapla
     

Bu Sayfayı Paylaş