Alman Kurabiyesi

'Yemek Tarifleri' forumunda MerikızZ tarafından 6 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. MerikızZ

    MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

    [​IMG]

    MALZEMELER
    375 gr.Tereyağı
    5 Bardak Un
    1 Tatlı Kaşığı Maya
    1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
    2 Yumurtanın Sarısı
    100 gr.İri Taneli Toz Şeker


    HAZIRLANIŞI
    Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
    Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
    Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.
     
  2. aşkotu

    aşkotu Active Member

    Krem şanti nerde kullanılıyor.Saygılarımla
     
  3. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    hamuruna koyuluyor sanırsam :S
     
  4. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    bir zamanlar alman pastası yapardık birde şimdi o geldi aklıma :)

    teşekkürler tarif için Sha:)
     

Bu Sayfayı Paylaş