Arnavut Ciğeri

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 23 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    300 gr kuzu ciğer
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • süt
    • tuz
    • sıvı yağ
    • 1 su bardağı un

    • Öncelikle ciğerin üzerindeki zarını soyuyoruz. Küp küp doğranan ciğere tuz, kimyon ve kekiği ekliyoruz.
    • Üzerine hafif çıkana kadar süt koyuyoruz . Yavaşça karıştırıp güzelce harmanladıktan sonra bu şekilde bir saat bekletiyoruz.
    • Bir saatin sonunda ciğeri süzgüye alıp sütün süzülmesini bekliyoruz.
    • Temiz bir poşete unu döküyoruz ve ciğerleri de ekleyip torbayı sallayarak unun her yere bulaşmasını sağlıyoruz.
    • fazla unlardan kurtulmak için süzgüye koyup sallıyoruz.
    • Sıvı yağ koyduğumuz tavaya ciğerleri ekliyoruz ve 2 dakikayı geçmeyecek şekilde kızgın yağda pişiriyoruz
    • Tabağa alıp sıcak servis ediyoruz.


    Alıntıdır​
     

Bu Sayfayı Paylaş