Aside bizim deyişimizle Bulamaç benim en sevdiğim tatlı, bir çeşit ceviz sucuğu ancak kaselerde imram edilir. Eskiden yarma çorba ile birlikte yenirmiş annem yarmadan yapılan yoğurtlu çorba yaptığında bunu yapar yanına :Lv: Afiyet olsun Aside gecmisten günümüze gelmis geleneksel bir tatlidir,genelde ic anadolu bölgesinde yapilmakla beraber Türkiyenin her bölgesinde degisik isimlerde yapilmakta mesala bunlardan bazilari Hasida,pekmezli bulamac,aside ve pekmezli tatli gibi ,yapilisi her kisiye ve yöreye göre degisiyor. Bizim uyguladigimiz tarife göre, MALZEMELER: 2,5 su bardagi su 2 cay bardagi pekmez 1 su bardagi un ceviz tereyağ YAPILISI: bir tencereye su, un ve 1 cay bardagi pekmez alinir, önce icinde topak kalmayana dek iyice karistirilir sonra ocagin alti acilir ve sürekli karistirilir kaynayana dek,koyulasan ve kaynamaya yakin olan karisima ayirdigimiz 1 cay bardagi daha pekmez yavas yavas ilave edilir,kaynayip ceylan gözü olan aside kaselere bosaltilir üzeri ceviz ve tereyağ ile süslenen tatlimiz ilik olarak tüketilir ama soguk isterseniz oda cok lezzetli oluyor.