MALZEMELER 5 adet orta boy ayva 1 su bardağına yakın su 1 adet çubuk tarçın 2 su bardağı toz şeker Ceviz Kaymak HAZIRLANIŞI Öncelikle ayvaları yıkayıp,kabuklarını soyun,çekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp hepsini bir kenarda bekletin. Ayvanın hiç bir şeyini atmayın,kabuğunu,yuvasıyla birlikte çekirdeklerini de pişirirken renk vermesi için kullanın. Ayvaları altını tutmayacak bir kaba yerleştirip,kabukları,(aromalı seviyorsanız eğer çubuk tarçın ve bir kaç tane karanfili),çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Su bir taşım kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de döküp ve kapağını kapatıp,en kısık ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirin.(Çünkü rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor.Ara ara mutlaka kontrol etmelisiniz,suyunu çekip dibi tutmasın.) *Fazla kırmzı renkli olmasını istiyorsanız pişerken biraz vişne/kızılcık atabilirsiniz.