Ballı Bademli Muzlu Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 18 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    Kek İçin

    4 yumurta
    125 gr.toz şeker
    150 gr.sıvıyağ ve tereyağ karışımı
    150 gr.un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vaniya

    Üzeri İçin

    40 gr.tereyağ
    60 gr.krema
    1 tatlı kaşığı bal
    40 gr.şeker
    125 gr. file badem

    Kreması

    500 ml.süt
    2 yumurta sarısı
    5 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    100 gr.margarin
    100 gr un
    1 poşet krem şanti +1 küçük su bardağı soğuk süt
    2 tane dilimlenmiş muz

    YAPILIŞI

    Öncelikle tereyağ,bal,krema,şekeri bir küçük tencerece koyarak kaynatın,kaynayınca hemen ocaktan alıp içine file bademleri ekleyin.
    Daha sonra ılıması için bekletin.
    Yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırın.Sarıları vanilya ve şekerin yarısıyla iyice krema kıvamına gelecek şekilde çırpın.
    Daha sonrada içine sırayla yağı,unu ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.
    Yumurta beyazlarınıda şekerin diğer yarısıyla iyice kabarana kadar çırpın ve daha sonra yumurta sarılı karışıma 3 seferde ekleyip,söndürmemeye çalışarak karıştırın.
    Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serip,hafifce yağladığınız 22 cm.lik bir kelepçeli kalıba koyun ve 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.35 dakika sonra keki fırından tam çıkarmadan hazırladığınız sosu kaşıkla üzerine yayın ve keki fırına tekrar koyarak 10 dakika daha pişirin.
    Pişen kekinizi kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
    2 yumurta sarısını ,süt,vanilya ve şekerle beraber çırpın .
    Daha sonrada hafifce ılıtın.
    Tereyağ ve unu genişce bir tencerede kavurun.
    Kavrulan unlu karışımınıza ,devamlı karıştırarak ılık sütlü karışımı ekleyip,iyice pişirin.Daha sonrada mikserle çırparak iyice soğutun.
    Diğer tarafta krem şantiyi ve soğuk sütü iyice çırpın
    Soğuyan kremaya ,hazırladığınız krem şantiyi ekleyip,karıştırın ve iyice soğuması için buzdolabına koyun.(kekinizin arasına koymadan,bir kez daha mikserle çırpın.).
    İyice soğuyan kekinizi dikkatlice kalıptan ve kağıttan çıkarıp,servis tabağınıza yerleştirin.
    Daha sonrada keskin ve büyük bir bıçakla ortadan ikiye kesin.Arasına dolapta iyice soğuttunuz ve tekrar çırptığınız kremayı bolca sürün.
    Üzerine ince muz dilimlerini yerleştirin ve bademli üst katı üzerine koyun.Tekrar buzdolabına koyup,bir kaç saat dinlenmeye bırakın.​
     

Bu Sayfayı Paylaş