Bebeğinize Yemek Hazırlarken

'Anne ve Çocuk' forumunda sha. tarafından 28 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    Bebeğinizin gıdalarını evde kendi başınıza hazırlarken şu noktalara dikkat etmeniz gerekir :

    1- Yeni bir gıda verecekseniz bunu başka şeylerle karıştırmadan sade hazırlayın. Böylece bu besine karşı alerjisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    2- Hazırladığınız mamaya şeker yada tuz eklemeyin.

    3- Ne pişirirken nede sofrada bebeğinizin gıdasına yağ ekleyin.

    4- İçindeki C vitaminini tahrip edebileceğinden yiyeceğini bakır kaplarda pişirmeyin.

    5- Asitli gıdaları (domates gibi) alüminyum kaplarda pişirmeyin. Çünkü az miktarda da olsa alüminyum çözünerek gıdalara karışabilir.

    6- Sebzeleri buharda, basınç altında veya susuz ortamda pişirin.

    7- Patatesleri kabukları ile pişirin, kabuklarını daha sonra soyun.

    8- Bebek en az 6 aylık olana kadar, sunduğunuz gıdaları iyice püre haline getirin.

    9- Dokuzuncu ayda sağlıklı yemek alışkanlığını kazandırmak için ekmeği mümkün olduğunca kepek ve çavdar cinsi tercih edin.

    10-Tatlı ile tanıştırmayın. Tatlı besinleri ne kadar geç verirseniz o kadar iyi olur.
     

Bu Sayfayı Paylaş