Bebeğinizin gıdalarını evde kendi başınıza hazırlarken şu noktalara dikkat etmeniz gerekir : 1- Yeni bir gıda verecekseniz bunu başka şeylerle karıştırmadan sade hazırlayın. Böylece bu besine karşı alerjisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 2- Hazırladığınız mamaya şeker yada tuz eklemeyin. 3- Ne pişirirken nede sofrada bebeğinizin gıdasına yağ ekleyin. 4- İçindeki C vitaminini tahrip edebileceğinden yiyeceğini bakır kaplarda pişirmeyin. 5- Asitli gıdaları (domates gibi) alüminyum kaplarda pişirmeyin. Çünkü az miktarda da olsa alüminyum çözünerek gıdalara karışabilir. 6- Sebzeleri buharda, basınç altında veya susuz ortamda pişirin. 7- Patatesleri kabukları ile pişirin, kabuklarını daha sonra soyun. 8- Bebek en az 6 aylık olana kadar, sunduğunuz gıdaları iyice püre haline getirin. 9- Dokuzuncu ayda sağlıklı yemek alışkanlığını kazandırmak için ekmeği mümkün olduğunca kepek ve çavdar cinsi tercih edin. 10-Tatlı ile tanıştırmayın. Tatlı besinleri ne kadar geç verirseniz o kadar iyi olur.