Bebeklerde Diş Çıkarma

'Anne ve Çocuk' forumunda sha. tarafından 28 Ağu 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Bebekler ağız yolu ile çevresinde bulunan bütün maddelerin tadına bakabilir ve onları keşfedebilir. Yumuşak bu alan içinde sert bir cismin parçalayarak çıkması bebeği etkilemektedir.

    Bu diş çıkarma döneminde bebekte ateş, iştahsızlık ve bir miktar huzursuzluk olabilir. Yapılan araştırmalarda bebeklerde diş çıkarma döneminde bebeklerde ciddi ateş, ishal görülmez. Septomlar hafif şekilde seyreder.

    Bebeklerde diş çıkarma döneminde tükürük artar ve ağız dişına çıkar. Bebek bu bölgeyi kaşıma ihtiyacı hisseder. Huzursuzdur.

    Bebeklerde süt düşlerinin sürme zamanı ve sürme şekilleri bebekten bebeğe değişiklik gösterir. İlk süren dişler alt ön dişlerdir. 4 ile 6 ay arasında bu dişler çıkar. Sonrasında üst dişler ve arka bölgedeki dişler sürer. Bebek 30 aylık olana kadar diş sürme devam etmektedir.

    Bebekte diş çıkarma döneminde ağrı ve kaşıntı oluyorsa özellikle diş çıkan bölgeye temiz el ya da bez yardımıyla masaj yapılabilir. Bez ya da çay kaşığı buzdolabında bekletildikten sonra hafif hafif kabarık bölgeye uygulanması bebeğin ağrısını azaltacaktır. Eğer bebekte ciddi şekilde huzursuzluk hissediliyorsa bebeğe düşük oranda ağrı kesici verilebilir. Eczanelerden alınan ağrı kesici jeller anlık olarak ağrıyı azaltır. Bu jeller ayrıca çocukta alerjik durumlara sebep olabilir. Bebeğe buzdolabından çıkartılan havuç gibi ürünlerin verilmesi de ağrıyı azaltabilir.

    Bebeklerin ilk süt dişi çıktığı anda diş doktoruna götürülmeleri gerekmektedir. Bebeğin diş ve ağız sağlığı açısından doktora görünmeleri son derece önemlidir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş