Mesela ben seni ne zaman düşünsem Bir Van Gogh tablosunun ortasında buluyorum kendimi Sarısı fazla, mavisi az, yine de yaz, yine de buğday ve başak İçinde bir tekne olsun tanrım, bir de rüzgar Ve ademden kalma bu kaburga sızısı kavursun... gövdemi Mesela ben seni ne zaman düşünsem Bir şarkının gelişen ritmi dolduruyor etrafı Bir şarkı: aşktan çok, ayrılıktan pek az bahseden Bir şarkı: gizlenen, el içine çıkmayan bir kız gibi Bir şarkı: otel odasında kendime yakalandığım o aynaya bakmak gibi Mesela ben seni ne zaman düşünsem Ateş oluyor, yangın oluyor, deli oluyorum Mesela ben seni ne zaman düşünsem Eni konu bir sersemliğe, bir inkara, bir insafsız geceye Haylaz misketleriyle ve gazoz kapaklarıyla bir temmuza Ağır aksak bir akşam oturmasına Ah bu zihin! Yakup'tan bu yana kör ediyor kullananları Ve bir gömlek olmazsa olmazı işte bu işin Mesela ben seni ne zaman düşünsem Genç bir ölünün pırıl pırıl fotoğrafı oluyor masada Ya istiklal ya ölüm desem değil, başka türlü Akdeniz usulü bir kesik savaş: belki Bir italyan filmi barbarların dokunaklı öyküsü Barbarlar: başkalarına yazılmış dizeleri çaldılar Mesela ben seni ne zaman düşünsem Hurufi bir ikindinin gerçek yorumunu Bir yorgunluğun uzak ve dokunulabilir sonunu Rahimde bir ceninin tanrıyla doğrudan Cebrail bile olmadan konuştuğu o eşşiz anı Barbarlar: doğmamış bir çocuğun hayalini yağmaladılar Bense oturup barbarları anlatan, hayatımı, ahmaklığımı anlatan Bir çeşit sarhoş, bir çeşit divane, bir çeşit yağı bitmiş kandil oldum Mesela ben seni ne zaman düşünsem Tütünlü bir sabah çayının çapkınlığını buluyorum zihnimde Bunu "aklın taşa çalınması " olarak da pekala Pekala bir türkçe sayıklama olarak da alabilirsin Beni alıp bu ateşe ekleyebilir, bir gök resmi çizebilirsin Beni al sen zaten, bırakma bu çöl düğününde Beni al, bir emanetli hergeleye, bir delikanlı raconuna dönüştür Gelip dayanamam kapına, sana şiir yazamam, öyle biri değilim O çok beğendiğin kazağı bile belki hatta, anlıyorsun öyle ya Gelip dayanamam kapına, çünkü başka hayat yok Mucize yok, orkestra yok, davetliler yok Olsa olsa bir masal : iyi ki Olsa olmaz bir masal ,olmasa olmaz bir yangın Gel al sen beni zaten, ört üzerimi , kapat bu bahsi Ben koşa koşa dayanıp bu yaşlı dünyamızın burçlarına Ve çağırarak yardıma haydar-ı kerrar'ı Mesela ben seni ne zaman düşünsem diyerek Yeniden başlatayım, yeniden başlatayım, başlatayım insanlığı Mesela ben seni ne zaman düşünsem Yeşil bir korku, bir apolet korkusu Barbarlar : ellerinde keskin birer ölümle ovalara Ovalara: aşkı unutup, insanı unutup, seni beni unutup Barbarlar: bizi kürek kemiğimizle imtihan ediyorlar ovalara