Beşamel Soslu Fırın Makarna denenmiş tarif Beşamel Soslu Fırın Makarna Denenmiştir... Malzemeler - 1 paket herhangi bir marka Penne ya da numarasını şimdi hatırlayamadığım kalın spagetti - 3 yumurta - 1 çay bardağı süt - İsteğe göre beyaz peynir Beşamel Sos İçin - 1 litre süt - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar - 4 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı - Bir paket makarna paket üstündeki tarife göre haşlanır, - Süzüldükten sonra 1 çay bardağı süt, 3 çırpılmış yumurta ve beyaz peynir makarnaya karıştırılarak harmanlanır. - Makarna dinlenmeye bırakılır. - Beşamel sosu hazırlamak için 4 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur. - Pembeleşen ve güzel bir koku yaymaya başlayan un ocak kapatılarak soğutulur. - Soğuyan una 1 litre süt eklenir, tuz ve toz şeker eklenerek kıvamı koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır. - kaynadıktan sonra rendelenmiş kaşarın yarısı içine eklenir ve karıştırılır. Beşamel sosumuz da hazırdır. - Kullanacağımız tepsi yağlanır, - Makarnanın yarısı tepsiye konur ve beşamel sosun yarısı makarnanın üstüne yedirilir. - Makarnanın kalan yarısı ile beşamel sosun kalanı aynı şekilde tepsiye konur ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. - Kalan kaşar peyniri son beş dakika makarnanın üstüne yayılarak kızarması sağlanır (aslında kaşar koymasanız da çok güzel kızarıyor, arada unuttuğum oluyor çünkü.) Kolay gelsin... Afiyet olsun... Tarif halama ait olup (ayrıca onların bana anlattığı gibi yazacak olsam işin içinden çıkamazdınız, ne demek istediklerini anlamam iki yılımı aldı) kullandığım resim netten alıntıdır.
bi de bunun haşlanmadan pişirileni var duymuş muydunuz hiç?akşamdan sosa buluyosun istediğin zaman pişiriyorsun.tarifini bulursam ekleyeyim ben de
Teşekkürler Emma.Doğru düzgün fırın makarna tarifi bulamamıştım.Bu çok güzele benziyor.En kısa zamanda denemeliyim.
Kolay gelsin sibel, ben yapabiliyorsam kolaydır, annem ve halamın şifresini çözdükten sonrası benim için de kolaydı