Çerkez Tavuğu

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 5 Şub 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 bütün tavuk (bir bütün tavuktan 10kisi belki daha fazlasi için bir salata elde edersin )
    2 dilim ekmek
    1 büyük baş soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
    1 orta boy patates
    5-6 dis sarimsak (arzuya göre daha da fazla olabilir)
    1,5 su bardagi dövülmüs ceviz ( Zerin teyze normalden daha fazla koyuyormuş. Yaklaşık 3 su bardağı)
    tuz, kişniş, kırmızı tozbiber

    Yapılışı:

    Soğanı biber salçasıyla biraz kavur
    Tavuk parçalarını bütün halinde içine karıştır biraz bu şekilde de kavur bolca kaynar suyu kat ve bu şekilde etler pişene kadar pişir (içine sarımsak da atabilisin) soguduktan sonra etler sudan çıkarılıp didiklenir
    Bir bütün tavuk kullanıldıysa iki dilim ekmek içi tavuğu pişirdiğimiz suyla ıslatılır
    Bir haşlanmış patates ve ıslatılmış ekmek karıştırılır
    Ceviz, sarımsak, kişniş, tuz, ekmek, patates, karışımı robota konup karıştırılır(örnegin robota koydugu karsimin içine 2 su bardagi tavuk suyundan koyabilirsin, eger daha sivi bi salata istenirse suyundan azar azar istenilen kivama gelene dek eklenir,ama çerkez tavugunda malzemelerin ne birbirini çok siki tutan nede birbirinde kopusup ayrilan bi kivami vardir. eğer bu karışım çok koyu olursa et suyundan konularak kıvamı düşürülür)
    Bu karışım kaseye alınıp içine didiklenmiş tavuk etleri konur ve harmanlanır
    Üzerine biberli kızdırılmış yağ gezdirilir.
    Afiyet Olsun​
     
  2. Küflü Siyah

    Küflü Siyah <b>Siyah İnci'miz (: </b>

    yemeği yaptın,resmini de koydun öyle mi tatlım :)
    bende isterim bana da yap bundan:)
    zaten mantı sözünde var :D
     
  3. GüLümSé!

    GüLümSé! ●şιιя ρєяιѕι●

Bu Sayfayı Paylaş