Malzemeler: krokan için: 1 su bardağından bir parmak kadar eksik şeker iki yemek kaşığı su 1 çay bardağı ceviz kırığı kurabiye için: 8 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket vanilya bir fiske tuz.. hazırlanışı: * Krokan için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alalım kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte karamel rengini alana kadar hiç karıştırmadan pişirelim. * Rengi dönen karışıma cevizleri katalım, kaşıkla bir kaç çevirdikten sonra krokanımızı yağlı kağıt serilmiş düz bir zemin üzerine dökerek soğuması için bekletelim. * Üstüne tekrar bir yağlı kağıt kapattıktan sonra bir oklava yardımıyla üzerlerinden geçerek krokanımızı parçalayalım.. ( Krokan parçalarının etrafa sıçramaması için üzerini kesinlikle kapatmalısınız. Bunun için yağlı kağıt yerine temiz bir sofra bezide kullanabilirsiniz.) * Kurabiye için gereken malzemeleri derin bir kaba alalım ve hamur iyice toparlanana kadar yoğuralım. Parçaladığımız ceviz krokanlarımızıda kurabiye hamurumuza ekleyip birlikte bir süre daha yoğuralım. * Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verdikten sonra ( dilerseniz farklı kurabiye kalıplarıyla da şekil vermeniz mümkün ) yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizelim ve ön ısıtılması yapılmış, 180 derecelik fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim. Alıntıdır