Ceviz Krokanlı Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 8 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler:

    krokan için:
    1 su bardağından bir parmak kadar eksik şeker
    iki yemek kaşığı su
    1 çay bardağı ceviz kırığı
    kurabiye için:
    8 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı un
    1 paket vanilya
    bir fiske tuz..

    hazırlanışı:

    * Krokan için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alalım kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte karamel rengini alana kadar hiç karıştırmadan pişirelim.

    * Rengi dönen karışıma cevizleri katalım, kaşıkla bir kaç çevirdikten sonra krokanımızı yağlı kağıt serilmiş düz bir zemin üzerine dökerek soğuması için bekletelim.

    * Üstüne tekrar bir yağlı kağıt kapattıktan sonra bir oklava yardımıyla üzerlerinden geçerek krokanımızı parçalayalım.. ( Krokan parçalarının etrafa sıçramaması için üzerini kesinlikle kapatmalısınız. Bunun için yağlı kağıt yerine temiz bir sofra bezide kullanabilirsiniz.)

    * Kurabiye için gereken malzemeleri derin bir kaba alalım ve hamur iyice toparlanana kadar yoğuralım. Parçaladığımız ceviz krokanlarımızıda kurabiye hamurumuza ekleyip birlikte bir süre daha yoğuralım.

    * Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verdikten sonra ( dilerseniz farklı kurabiye kalıplarıyla da şekil vermeniz mümkün ) yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizelim ve ön ısıtılması yapılmış, 180 derecelik fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim.

    Alıntıdır​
     

Bu Sayfayı Paylaş