' ÇİKOLATA SOSLU MEYVELİ PARFE Malzemeler; 1 kg süt 150 gr margarin 3-4 kaşık un 1 paket vanilya 3 adet kivi 2 adet muz 1 adet portakal kabuğu yarın ananas 15 adet kakaolu ve normal bisküvi 1 paket bitter çikolata Rulo Kat bisküvi Çikolatalı Sos Yapılışı: 1. Unu margarin ile kokusu gidene kadar kavuralım. Yavaş yavaş sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirelim. Ocaktan almadan vanilyayı ekleyelim. 2. Ocaktan aldığımız karışımı mikser yardımıyla çırparak soğutalım. Ara vererek en az 15 - 20 dk çırpalım. 3. Meyveleri küpler halinde doğrayalım. Portakal kabuğunu 2 defa suda haşlayıp, teflon tavada üzerine şeker ekleyip portakalın suyunu sıkarak şekerleme hazırlayalım. Portakal kabuğunuda küçük küçük doğrayıp tüm meyveleri ekleyelim. 4. Bisküvileri küçük küçük parçalayıp karışıma ekleyelim, çikolatayıda aynı şekilde parçalayıp ekleyelim. 5. Kelepçeli kalıbın altına strech film serelim. Kalıbın kenarlarına rulo kat bisküvi dizerek, karışımı içine dökelim. 7. Hazırladığımız çikolatalı sosuda üzerine dökerek, en az 6 saat dondurucuda bekleterek servis yapalım. Afiyet olsun :saygilar: