Saray Muhallebisi Çikolata sosuyla damak tadınızı büyüleyecek, saray muhallebisine yeni bir tat getirecek çikolata soslu saray muhallebisi tarifi. Hazırlaması pratik, yemesi bir o kadar keyifli. Malzemeler, Muhallebisi için, 1 litre süt 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 100 gr tereyağı Üzeri için; 1 paket çikolata Sosu 3,5 çay bardağı süt Hazırlanışı, Tencereye tereyağ, un ve nişastayı alıp kısık ateşte 3 dakika kavurun. Sütü azar azar tencereye ekleyip sürekli karıştırın. Toz şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra vanilyasını ekleyip 3 dakika daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra mikserle en az 10 dakika yüksek devirde çırpın. Fırın tepsisi ya da borcamı biraz suyla ıslatıp içine muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığında ılınması için bekletin. Çikolata sosunu 3,5 çay bardağı sütle üzerindeki tarife göre pişirin. Çikolata sosu ılındıktan sonra muhallebinin üzerine dökün. Tepsinin üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 1 saat soğuyana kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun *yüksek topuklar isimli siteden alıntıdır*