MALZEMELER tabanı için; 2 paket burçak bisküvi 3 yemek kaşığı tereyağ 1 avuç fındık orta katman için; 3 yumurta 1 su bardağı şeker 2 paket labne 1 paket krema 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya sosu için; 1 paket krema 1 kare bitter çikolata süslemek için; 1 kare beyaz çikolata YAPILIŞI: Burçak bisküviler ve fındıklar rondodan geçirilir. Kelepçeli kalıba konup üzerine erimiş tereyağ eklenip yoğurulur. Bu karışım kalıbın dibine iyice bastırılarak yayılır. 3 yumurta, 1 bardak şekerle çırpılır. Diğer mazemeler de eklenip biraz daha çırpılır. Bu karışım kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dökülür. 180, 200 derecede 40 dk, üzeri sertleşene kadar pişirilir. Peykek fırından çıkıp soğuduktan sonra üzeri için krema kaynama noktasına kadar ısıtılıp ocak kapatılır. İçine bitter çikolatalar atılıp eritilir. Bu karışım soğumuş olan peykekin üzerine dökülüp donması için buzdolabına konur. Üzerine yaptığımız bu sos sertleştikten sonra, peykek eritilmiş beyaz çikolata ile süslenir. not: Labne miktarı fazla geliyorsa 1 paket labne ile de denenebilir. Alıntıdır.
nam nam çok güzel görünüyor,ellerine sağlık... bu hafta kendime izin verdiğimden,herhangi birşeyler yapmak istemiyorum