Çıtır bamya kızartması malzemeleri: 1 paket bamya 2 yumurta 2 su bardağı mısır unu Tuz Karabiber Sarımsak tozu ve arzu edilen baharatlar (pul biber~Kırmızı toz biber~Kekik) Kızartmak için: Ayçiçek yağı Yoğurtlu sos için: 1 su bardağı yoğurt 2 diş ezilmiş sarımsak Domatesli sos için: 3 rendelenmiş domates 2 diş sarımsak 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1 kesme şeker Tuz Karabiber Çıtır bamya kızartması: Bamyayı derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. 2 yumurtayı çok az tuz ile iyice çırpın. Mısır ununu derin bir kapta tuz, karabiber, sarımsak tozu ve arzu ettiğiniz baharatlarla karıştırıp 2 ayrı kaba bölün. Tavaya yeteri kadar yağ aktarıp ısıtın. Bamyayı önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da yine mısır ununa bulayıp ısınmış yağda kızartın. Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkıncaya kadar soteleyin. Sarımsakları tencereden çıkarıp üzerine rendelenmiş domatesleri, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirin. Servis tabağına çıtır Bamya kızartmasını alın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapın. Çıtır bamya kızartması artık hazır, afiyet olsun. Lezzet Dergisinden alıntıdır.
özellikle ege bölgesinde yapıldığını biliyorum.çayın yanında yoğurtsuz yeriz biz.çerez gibi tek lokmalık oluşu çok güzel