Birleşme anlamına gelen junction kelimesinden gelen baçlarlar 7 kelime grubundan bir tanesini oluştururlar. Bağlaçları kelimeleri, kelime gruplarını ve cümlecikleri ve cümleleri birbirine bağlamak için kullanırız. Başarılı ve zekisin. You are successful and clever. İyi bir baba ve duyarlı bir eşti. He was a good father and a sensitive husband. Onu görürsen lütfen bunu açıkla. - If you see her, please explain this. Raporu tamamladım ve sonra gönderdim.- I completed the report and then sent it. Bağlaç Çeşitleri: Bağlaçlar temel olarak üç gruba ayrılır: Eşgüdüm Bağlaçlar (Coordinators), Yan cümle Bağlaçları (Subordinators), Cümleleri bağlayan Bağlaçlar ( Sentence Connectors) 1.Eşgüdüm Bağlaçlar Coordinators: İki bağımsız cümleyi tek bir cümlede birleştirmek için kullanılırlar. Bu bağlaçlardan önce virgül kullanılabilir. AND: ve The teacher is explaining, and the students are listening. Öğretmen açıklıyor ve öğrenciler dinliyor. BUT: ama You neednt write each detail, but you should write the important ones. Her bir detayı yazman gerekmez ama önemli olanları yazman gerekir. SO: bu yüzden, böylece, dolayısıyla He didnt know a foreign language, so the company didnt accept him. Yabancı dil bilmiyordu bu yüzden şirket onu kabul etmedi. OR: ya da, yoksa We must study, or we will forget. Çalışmalıyız yoksa unutacağız. YET: ama, yine de The sun has been shining for hours, yet the ground is still wet. Saatlerdir güneş parıldıyor yine de zemin ıslak. FOR: -den, -dığı için He gave up climbing at 200 metres, for he didnt have the necessary equipment. Gerekli malzemesi olmadığı için 200 metrede tırmanmayı bıraktı.