Danimarka Çöreği

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 17 Ara 2012 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler ;

    . 125 gr.margarin
    . 3 adet yumurta
    . 1 su baradağı süt
    . 1 çay bardağı toz şeker
    . 30.gr.yaş maya
    . 1 tatlı kaşığı tuz
    . 1 su bardağı ılık su
    . yeterince un

    Ara Kreması için ;

    . 2,5 su bardağı süt
    . 3 yemek kaşık kakao
    . 1 yumurta
    . 3 yemek kaşığı un
    . 1 çay bardağı toz şeker
    . 50 gr.margarin
    . 1 paket vanilya

    Yapılışı ;

    .Mayayı ılık su ve süt ve toz şekerle beraber karıştırıp eritin.10-15 dakika kadar bekletin.Hamur için diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.Hamuru merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde açın.Su bardağı yardımıyla daireler kesin.Kesilen hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.20 dakika kadar mayalandırın.Önceden sıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


    . Krema için yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup ocakta pişirin.Ateşten alıp yağ ve vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.Soğuyan hamurları ikiye kesin (tam olarak ayırmayın).Soğuyan kremayı torbaya doldurup hamurların aralarına sıkın.Üzerine pudra şekeri serpip sevis edin.
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    Türk çöreklerinin pastalarının suyu çıktı galiba :zuhaha::zuhaha:

    şaka bir yana teşekkürler paylaşım için Zipper.
     
  3. Emma

    Emma New Member

    ben buna bayılırım
    teşekkürler zipper
     

Bu Sayfayı Paylaş