Kendinizi Ödüllendirin Dikkat dağınıklığı, konsantrasyon eksikliği bazı hastalıkların yan etkisi olabilir. Genellikle okul çağlarında bu problemle yüzleşilir. Ama yine eğitim yolu ile bu durumun üstesinden gelinebilir. Ödüllendirme yöntemi çoğu zaman işe yarayan bir metottur. Bu konuda yine ödüllendirme yöntemine başvurabiliriz. Dikkat toplama alışkanlığı doğuştan gelen bir özellik değildir. Eğitim yolu ile elde edilen bir alışkanlıktır. Öncelikle çalışma odanızı dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırın. İsteksizlik, karamsarlık, uykusuzluk, yorgunluk dikkat toplamayı engeller. Bunun için ders dişi uğraşlarla yeterince ilgilenmek ve gerçek anlamda dinlenmek zorunludur. Ders çalışma süreleriniz günün ayni saatlerine rastlarsa o saatlerde çalışma istek ve alışkanlığı, dikkati derse yoğunlaştırma alışkanlığı kazanırsınız. Çalışma sürenizi yavaş yavaş artırın. Kendinize söyle bir kural koyun. Eğer dikkatim dağılmadan 45 dakika çalışabilirsem istediğim şey için (telefon etmek, müzik dinlemek vb.) 15 dakika ayıracağım. Sıkılsam da 45 dakikadan önce masadan kalkmayacağım? kısa süre sonra dikkat sürenizin artığınızı göreceksiniz. çalışma sonunda kendinize ödül vermek ders çalışma alışkanlığı edinmenizi, çalışma sıklığının artmasını sağlayacaktır. Kendinize gerçekçi hedefler belirleyin. Kapasitenizin üzerinde hedefler isteksizliğe ve özgüvensizliğe yol açar. Küçük hedeflere ulaştıkça daha büyük hedefleri yakalayacaksınız. Alıntı