Elmalı Tarçınlı Kareler

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 Ara 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    2 su bardağı un
    2 tane yumurta
    125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı
    1 su bardağı şeker
    1 tane orta boy elma
    1 su bardağı iri kırılmış ceviz
    Yarım çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı tarçın
    1 paket vanilya
    1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
    Üzerine;

    3 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
    2 tatlı kaşığı tarçın

    Yapılışı;

    Unu, tuzu, kabartma tozunu ve tarçını karıştırın.
    Tereyağını ve şekeri çırpıcı ile karıştıtın. Mikser kullanmanıza gerek yok.
    Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
    Unu ekleyin, karıştırın. Çırpın demiyorum çünkü hamur artık epey koyulaşacak.
    Kabuğunu soyup küp kestiğiniz elmaları ve cevizleride ekleyip son kez karıştırın.
    Hamuru yağladığınız orta boy fırın kabına dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin. Hamuru tepsiye dökdüğünüzde 2 cm kalınlığında olamalı, tepsinin ebadını ona göre ayarlayabilirsiniz.
    Şeker ve tarçını karıştırın. Harcın üzerine serpin.
    175 dereceli önceden ısınmış fırında 25 dakika pişirin.
    Soğuyunca dilimleyip servis edin.

    Alıntıdır​
     

Bu Sayfayı Paylaş