1/2 kilogram kuşbaşı dana eti 2 tane domates 1 tane orta boy soğan 1 cay bardağı sıvıyağı 2 tane sivri biber Tuz ve kekik Öncelikle soğan, ayıklanıp rendelenir, tavaya sıvı yağ alınıp, ocakta soğanlar pembe olana kadar sotelenir. Et ilave edilir, kavurulur, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Domates ve biberler, ince ince kesilir. Suyunu çeken, etin içine önce domates ilave edilip, domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra doğradığımız sivri biberler ilave edilir. Biberler sote edildikten sonra, tuz ve karabiber eklenir, 2 bardak sıcak suile beraber, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edilip, ocaktan alınır. (Alıntıdır.) Hadi bakalım afiyet olsun.