Etli Lahana Sarma

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 5 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Etli Lahana Sarma

    8 kişilik
    15 dakika
    Tencerede kısık ateşte 30 dakika

    Lahana (yarım lahana),
    Su (8–9 su bardağı sıcak su),
    Domates (2 adet),
    Kıyma (yarım kg),
    Soğan (2 adet),
    Maydanoz (4-5 dal),
    Pirinç (1 su bardağı),
    Kuru nane (1 çorba kaşığı),
    Salça (2 çorba kaşığı),
    Tereyağı veya sıvıyağ (2 çorba kaşığı, 1 çay bardağı),
    Tuz, Karabiber.


    Püf Noktası

    Eğer lahanayı yumuşak ve küçük seçerseniz, tencereye bütün olarak da koyabilirsiniz. Lahanalar haşlandıktan sonra soğuk suya koyun. Hazırladığınız harcı lahanaların içine damarlarını ezdikten sonra doldurursanız lahanalarınızı daha kolay sarabilirsiniz.

    1. Adım

    Tencereye lahanayı haşlayabilecek kadar su (yarım tencere sıcak su) koyun. Yarım lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve kaynar suya ekleyin. Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.

    2. Adım

    Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın.

    3. Adım

    Harcın hazırlığı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın ve büyükce bir kabın içine alın.
    1 tatlı kaşığı tuzu soğana ilave ederek bir süre karıştırın.
    Bu şekilde soğanın acısını alabilirsiniz.
    Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, 1 su bardağı pirinci ekleyin.
    2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun.
    4–5 dal maydanozu ince ince kıyın.
    Maydanoz, 1 çorba kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı karabiberi harca ekleyin.
    Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve iyice karıştırın.

    4. Adım

    Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin. Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve sarın.

    5. Adım

    Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin. Salçayı erittikten sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün.

    6. Adım

    Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz 1 çay bardağı sıvıyağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yarım saat pişirin.
     

Bu Sayfayı Paylaş