bütün vandallar gibi bende tarihe resmi ideolojiden giriş yapıyorum mülk edinerek çekiliyorum ülkenin gündeminden savaşarak değil yağmurdan sonra her şey değişebilir yine de ekonomi haberlerine geçilmeden kadınlar sevilebilir kalu bela denince haritadan önce yurt hatırlanabilir toprak kokusundan petrol çıkarmak üretime dahil şimdilik elmadan sonra yaşamaya başladığıma hâlâ inanamıyorum muhammed aliyi seven biriyim neden dayak yiyorum yastık altına sığmıyor kralların rüyası yusufu çağıramam çeyizden artan parayı buğdaya yatırmak şimdi bir şair işi penceresi olmayan kentin apoletleri var yıldızları değil çıkarım: elbiseler yıkanmış ve kızlar tasarım harikası her şeye rağmen alt metin ümmî ve alâk ne zaman uyusa bir peygamber zamanın üzerini açıyor insan suyu gözetleyen meleklerden özür dilemek istiyorum şu an uçaklar kuşları bombalıyor özür dilemek istiyorum tanzimattan beri hür yaşamış vesikalık bir fotoğraf ülkem yağmur tekkelerine ve sabır nidalarına çekiliyor artık kara dediğim vakti gözeterek yaşayan evlerin cildini benden başka kim savunacak cübbemin içinde ne taşırsam taşıyayım Allah beni biliyor beni tanıyor tarih kitaplarıyla uzun yıllar yönetilen dünya patronlar politik gerekçelerle ülkeyi kapatmayı düşünürken reklama girmeyi o kadar istiyorum ki artık endişe ve pıhtıyım çiçekleri misafir odasından kurtarmaya hazırlanıyorum Cengizhan Konuş İZDİHAM