Fellah Köfte

'Yemek Tarifleri' forumunda Emma tarafından 25 Tem 2012 tarihinde açılan konu

  1. Emma

    Emma New Member

    [​IMG]

    Fellah Köfte

    Malzemeler:
    Köftesi için:
    • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
    • 2,5 yemek kaşığı irmik
    • Tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Sosu için :
    • 1 bağ maydanoz (arzuya göre)
    • 3 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 büyük domates
    • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
    • Yağ
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Tuz

    Hazırlanışı:
    Önce ince bulguru su ile ıslayıp ağzını kapatarak yumuşamasını bekleyin,
    ince bulgura irmik, tuz, karabiber, pul biber katarak su ile çiğköfte gibi
    yoğurun. Köftelerden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun
    içinde yuvarlayın ve parmağınızla ortasına hafif bir oyuk yapın.
    Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Sosunu hazırlamak için
    yeterince büyük bir tencereye yağı koyup küçük küçük doğradığınız
    sarımsakları ve domatesleri atıp biraz karıştırın. Üzerine salçayı, nar
    ekşisini, tuz, karabiber ve pul biberi de katarak karıştırmaya devam
    edin. Domatesler yeteri kadar yumuşadıktan sonra küçük küçük
    doğranan maydanozları da katıp karıştırın ve köfteleri içine atın.
    Sıcak servis edin. Afiyet olsun...

    Alıntı...​
     
  2. alkane

    alkane Well-Known Member

    Ayyy canım çekti...Benim mersinli bir komşum vardı o çok güzel yapardı....
     
  3. Emma

    Emma New Member

    Ben Kadirli'de yedim, çok ağır bir sarımsaklı sosla yiyorlar,
    birde nar ekşisi boca ediyorlar,
    ben hafif yemekleri sevdiğimden ağır gelmişti
     

Bu Sayfayı Paylaş