Fellah Köfte Malzemeler: Köftesi için: 1 su bardağı köftelik ince bulgur 2,5 yemek kaşığı irmik Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Sosu için : 1 bağ maydanoz (arzuya göre) 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 büyük domates 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi Yağ Karabiber Pul biber Tuz Hazırlanışı: Önce ince bulguru su ile ıslayıp ağzını kapatarak yumuşamasını bekleyin, ince bulgura irmik, tuz, karabiber, pul biber katarak su ile çiğköfte gibi yoğurun. Köftelerden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve parmağınızla ortasına hafif bir oyuk yapın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Sosunu hazırlamak için yeterince büyük bir tencereye yağı koyup küçük küçük doğradığınız sarımsakları ve domatesleri atıp biraz karıştırın. Üzerine salçayı, nar ekşisini, tuz, karabiber ve pul biberi de katarak karıştırmaya devam edin. Domatesler yeteri kadar yumuşadıktan sonra küçük küçük doğranan maydanozları da katıp karıştırın ve köfteleri içine atın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun... Alıntı...
Ben Kadirli'de yedim, çok ağır bir sarımsaklı sosla yiyorlar, birde nar ekşisi boca ediyorlar, ben hafif yemekleri sevdiğimden ağır gelmişti