Fesleğenli Domatesli Makarna

'Yemek Tarifleri' forumunda bermer tarafından 13 Eyl 2012 tarihinde açılan konu

1. bermer

bermer Well-Known Member

Çalışmış olduğum firmanın çıkarmış olduğu makarna sosları kitabından tariflerdir. Şirkette mutfakta tariflerin herbiri en az 30 kere yapıldı, denendi ve geliştirildi.
    Firmanın ürün adını reklam olmasın diye çıkardım, baharatlar olarak ayrıca belirttim

Fesleğenli Domatesli Makarna

4 kişilik
    Hazırlama süresi:30 dakika

Malzemeler:
    - 2 adet küçük soğan
    - 10 adet orta boy taze domates
    - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 4 diş ince kıyılmış sarımsak
    - 3-4 sap ince kıyılmış taze fesleğen (veya 1 yemek kaşığı kuru fesleğen)
    - 1'er çay kaşığı* baharatlardan isteğe göre ilave ( karabiber, kuru nane, kekik, toz kırmızı biber, yeni bahar, kimyon, köri)
    - 1 paket tırtıl makarna

Hazırlanışı:
    1- Soğanı incecik doğrayın. Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip orta ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar, sık sık karıştırarak yaklaşık 1 dakika pişirin. Sarımsağı ilave edin, 1 dakika kavurup hemen domatesi katın. Orta ateşte, domates suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sosunuz hafif koyulaşmış olmalıdır.

Makarna pişirmek için, önce bol su kaynatın. Daha sonra 1 yemek kaşığı kadar tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ tercihen zeytinyağı ilave edin. Suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Makarnanızı sıcak suya bırakın, bir kez karıştırın. Harlı ateşte arada bir karıştırarak istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.

2- Sosunuza baharatları katın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. İçine fesleğeni atıp karıştırın.

3- Fesleğenli domates sosunu sıcak makarna ile karıştırıp hemen servis yapın. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek sunabilirsiniz.

* çay kaşığı : Miktarın azlığı çokluğu alınan lezzetin farklı algılanmasına yol açabilir.

Öneri:
    1- Domatesi çekirdeğinden ayıklayarak hazırlarsanız sosunuz daha yoğun, ekşilik oranı daha az olur.
    2- Bu tarifi, fesleğen yerine kekik, mercanköşk veya reyhan gibi otların tazesi veya kurusu ile hazırlayabilirsiniz. Kullandığınız otun aromasının sosunuzu ne kadar değiştirdiğine inanamayacaksınız.

Afiyet Olsun!

2. tantana

tantana Well-Known Member

elinize sağlık...

Ama bana lazanya tariflerinle gel bermer :D

3. eun sung

eun sung Well-Known Member

emeğine sağlık arkadaşım yarın denenecektir bugün başka birşey yaptım fesleğenialayım sonuçları bildiririm ...:Lv:

Bu Sayfayı Paylaş