FIRINDA kolay MAKARNA

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 21 Ara 2012 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    yarım paket makarna (fiyonk ya da küçük tanelilerden)
    2 su bardağı süt
    2 su bardağı su
    2 tane yumurta
    250 gr beyaz peynir (rendeleyin)
    yarım su bardağı sıvıyağ
    yarım paket kabartma tozu
    yarım demet maydanoz (ince kıyın)
    üzeri için kaşar rendesi
    Yapılışı:

    Yumurtayı çırpın, su ve sütü ekleyip karıştırın.
    Diğer malzemeyide katıp güzelce karıştırın.
    Buzdolabında en az 5 saat en çok bir gece bekletin. (üzerini kapatarak)
    180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
    Üzerine kaşar rendesi ve isterseniz pulbiber gezdirip peynir eriyene kadar pişirin.
    Sıcak sıcak servis edin.

    Alıntıdır.
     
  2. tantana

    tantana Well-Known Member

    buzdolabında bekletilmesinin amacı nedir?
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    makarnayı haşlamıyorsun,o sebeple buzdolabında bekletilince tüm sıvıyı çekip yumuşuyor
     

Bu Sayfayı Paylaş