Fırında Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 24 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    • 1 kg kestane kabağı
    • 2,5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı tahin
    • 1 kase iri dövülmüş ceviz

    • Kabaklar soyulur ve doğranır aralarına şeker serperek tencereye dizilir.
    • 1-2 saat bekletilir. sulanan kabaklar ocağa konur ve bir iki taşım kaynadıktan sonra fırın tepsisine dökülür.
    • Fırında suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
    • Üzerine tahin gezdirilir ve iri dövülmüş cevizler de eklendikten sonra afiyetle yenir.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş