Fotoğrafa Gerçekci Gökkuşağı Eklemek

'Grafik' forumunda MerikızZ tarafından 23 Ara 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. MerikızZ

MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

Adım1:
    Çalışmamıza uygun resmimizi Photoshop programı ile açıyoruz.

Adım2:
    Şimdi yeni bir layer oluşturuyoruz. Gradient Aracımızı alıyoruz ve çalışma ekranına sağ tıklıyoruz. Çember içinde gösterdiğim alana tıklıyoruz, açılan pencereden Spacial Effects seçeneyini seciyoruz. Açılan pencereden Append seçeneyini seçiyoruz.

Adım3:
    Panomuza eklenen yeni efektlerden en altta cember ile gösterdiğim Gradientimizi seçiyoruz, 2 ile işretli okumun gösterdiği Radiel Gradient özelliğini seçerek işlemimize devam ediyoruz. Son olarak boş layerımız seçiliyken 3 ile işaretli okumun doğrultusunda gradient efektimizi uyguluyoruz.

Sonuç:

Adım4:
    Gradient efektimizi uyguladığımız layerımızın, Layer Mod özelliğini Screen olarak ayarlıyoruz.

Adım5:
    Layerımıza bu sefer Blur efekti uyguluyucağız. Bunun için Filter/Blur/Gaussian Blur sekmesini seciyoruz ve Radius değerini 33 olarak giriyoruz.

Sonuç:

Adım6:
    Layerımıza şimdi maskeleme yapacağız, bunun için resimdeki ok ile gösterdiğim işarete tıklamanız yeterli ve layerınızın yanında resimdeki gibi beyaz bir kare daha belirecektir.

Adım7:
    Şimdi Gradient araçımızı yeniden alıyoruz ve çemberle işaretli olan Siyahtan-Transparana doğru giren efektimizi seçiyoruz ve ok işareti ile gösterdiğim Gradient aracımızın Linear Gradient özelliğini seçiyoruz.

Adım8:
    Şimdi ayarlarını tamaladığımız Gradient araçımızı resimde gösterdiğim gibi uyguluyoruz.

Sonuç:

2. Boleyn

Boleyn New Member

Harika....

Bu Sayfayı Paylaş