Galeta Unlu Poğaça MALZEMELER: 1 su bardağı eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Tuz İç Malzeme İçin; 200 gr kıyma 3 patates Tuz Karabiber Maydanoz Üzeri İçin; 1 yumurta akı Galeta unu HAZIRLANIŞI: Patatesleri haşlayıp soyun ve iyice ezin. Az sıvıyağda kıymayı kavurun. Kıyma kavrulunca patatesleri tuzu karabiberi ve kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Derin bir kapta hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda düzeltin. İçine bir miktar kıymalı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde tutarak önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri renk alana kadar pişirin.