Galeta unlu poğaça

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 27 Ara 2012 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER
    2 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 paket kabartma tozu
    4-5 su bardağı un (az ele yapışan yumuşak bir hamur)
    1 tatlı kaşığı silme tuz

    iç malzemesi için;

    3 adet haşlanmış patates
    1 adet kuru soğan
    1/2 Türk kahvesi fincanı zeytin yağ
    Tuz, karabiber ve pul biber
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    üzerini bulamak için; galeta unu

    YAPILIŞI

    Sıvı malzemeler derince bir kapta karıştırılır. Kabartma tozu da eklenip yavaşça un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir. İç malzeme için patatesler haşlanıp ezilir. Kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytin yağda kavrulur. Salça ve baharatlar da eklendikten sonra ezilmiş patatesler de ilave edilip soğumaya bırakılır. Hamurdan bezeler koparılıp içlerine patatesli iç harçtan koyarak yuvarlanır. Poğaçalar galeta ununa bulanarak 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
     
  2. alkane

    alkane Well-Known Member

    Ben patatesli hamur işlerine bayılıyorum.Acaba üzerine galeta yerine haşhaş koysak olurmu ki?
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    olur tabii seviyosan...herkes yoğun haşhaş sevmeyebilir,bu poğaçayı epey buluyosun galeta ununa:)
     
  4. alkane

    alkane Well-Known Member

    hımmm o zaman, galeta unu daha uygun görünüyor...
     

Bu Sayfayı Paylaş