Gif yapımı ve arkaplan temizleme-Phoenix~

'Grafik' forumunda Phoenix~ tarafından 7 Eyl 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Phoenix~

Phoenix~ New Member

Ders 1-Photoshop'ta gif yapma,
    Ben CS3 kullanıyorum bu yüzden CS3'e göre anlatacağım. İlk önce layerımızı açıyoruz (Kısayolu= Ctrl+N), ben 300*300 lük bir layer açtım.
    Sonra,
    Sonraki adımımız ise şöyle,
    Daha sonra Window'a gelerek Animation seçeneğine basıyoruz. Çıkan kutucukta çöp iconunun yanından yeni bir layer açıyoruz.
    Sonra kutucukta ilk layera tıklıyoruz
    Daha sonra
    Gözü kaldırtıktan sonra gif kutucuğudaki ikinci layera tıklıyoruz ve kaldırdığımız gözü yerine getirip alttaki layerın ise gözünü kaldırıyoruz. [/size]
    Daha sonra sec ayarlarını 0.1 veya istediğimiz başka bir süreye ayarlıyıp, play tuşuna basıyoruz
    Ve gifimiz oldu. Kaydetmek için File butonuna geliyoruz oradanda Save For Web&... tuşuna basıyoruz, açılan pencereden uzantısını gif olarak seçip kaydediyoruz ve işimiz bitti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bu derste arkaplan temizlemeyi öğrenicez.
    Resmimizi açtıktan sonra filterden axtracta basıyoruz (alt+ctrl+x kısayoluyla da yapabiliriz)
    Resmimizi çevreledikten sonra yapmamız gereken şu:
    Eğer silmek istediğimiz bir yer olursa penceredeki silgiyi kullanabiliriz.
    Sonra exract penceremizden OK butonuna tıklıyoruz. Renkle doldur ile çevrelediğimiz yeri doldurmazsak OK butonuna basamayız.
    Resmimizin arkaplanı artık transparent oldu. İstediğimiz başka bir arkaplanı kullanarak değişik çalışmalar elde edebiliriz.

dersler bana aittir emeğe saygı [ç]alıntı yapmayalım lüften :)

Bu Sayfayı Paylaş