Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Zonguldak Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında dün meydana gelen grizu patlamasında göçük altında kalan 30 işçinin yakınlarının madenin önündeki endişeli bekleyişi sürüyor. TTK'dan emekli maden işçisi Turan Kebabcı, maden mühendisi 28 yaşındaki oğlu Koray'ın 4,5 yıldır özel firmada çalıştığını, maden ocağı yakınındaki evlerinden ambulans sesini duyarak kazayı haber aldığını söyledi. Patlamanın eksi 540 kotunda olduğunu duyunca oğlunun da işçiler arasında yer aldığını anladığını anlatan Kebabcı, ''Oğlum, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde 2 yıllık maden teknikerliği bölümünden mezun olmasının ardından dikey geçişle Konya Selçuk Üniversitesi'nde maden mühendisliğini bitirdi. Patlamanın olduğu ocakta maden mühendisi oğlum var, yüzde 1 umudum bulunuyor. Ben maden ocaklarını çok iyi biliyorum. Oğlum da madenle ilgili bir iş kazanınca karşı çıkmadık. Özel firmada iş bularak çalışmaya başlamıştı" diye konuştu. Bakanlar protesto edildi Olayın ardından bölgeye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gerekli tedbirlerin alınmadığını ve denetimlerin yapılmadığını ileri süren vatandaşlar tarafından protesto edildi. TTK Genel Müdürlüğü verilerine göre, kömür ocaklarında 1955-2009 yılları arasındaki iş kazalarında 2 bin 687 işçi öldü, 326 bin 321 işçi ise yaralandı. alıntıdır..18.05.2010