MALZEMELER 200 gr margarin. 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 cay kaşığı tuz aldığı kadar un içine fındık veya ceviz ama (ben busefer kullanmadım ) ŞERBETİ 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu HAZIRLANIŞI Un hariç bütün malzemeyi elimizle güzelce yoğuruyoruz. En son ununu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken, şerbetimizi her zamanki serbest yöntemiyle kaynatıp, soğutuyoruz. Hamurumuzu merdane yardımıyla tezgahta açıyoruz. Çok ince olmayacak hamurumuz. Bardakla resimdeki gibi kesip, üç tanesini üst üste koyuyoruz. Bu hamurumuzu yuvarlayıp rulo yapıyoruz. Ve ortalarından kesip, iki adet gül elde ediyoruz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Ve fırından çıkan tatlımızı hazırladığımız ılık şerbetle işliyoruz. Çok lezzetli bir tatlı oluyor. AFİYET OLSUN
aaaa bunu görmemeşim ki ben. Ben bunu önce baştacı eder, sonra yirim. Kaç gündür doğru dürüst bir tatlı yemedim, az önce antep fıstıklı çikolata yedim ama o sayılmaz. Kofti.