Haşhaşlı Tatlı Tarifi

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 29 May 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    - 3 adet yumurta
    - 1 su bardağı şeker
    - 1 su bardağı sıvı yağ
    - 1 su bardağı süt
    - 1 su bardağı irmik
    - 1 su bardağı haşhaş
    - 1,5 su bardağı un
    - 1 peket kabartma tozu
    Üzeri İçin Malzemeler:
    - 2 paket krem şanti
    Şerbeti İçin Malzemeler:
    - 1 su bardağı
    - 1 su bardağı şeker

    Haşhaşlı Tatlının Hazırlanışı:

    Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar bir kapta mikserle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar çırpın. Isıya dayanıklı kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Bir tencereye suyu ve şekeri alıp, kaynayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatıp, ılımasını bekleyin. Kekiniz de ılıyınca şerbetini dökün. Kremşantiyi üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayıp, soğuyan tatlının üzerine dökün. Haşhaşla üzerini süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.


    Kod:
    Ben şerbeti için 2 su bardagı şeker 2 su bardagı su koyuyorum. Gayet güzel oluyor. 
     

Bu Sayfayı Paylaş