Hünkar Beğendi

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 5 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Hünkar Beğendi
    [​IMG]

    6 kişilik
    10 dakika
    Tencerede orta ateşte 1 saat

    Malzemeler

    Dana Kuşbaşı (1 kg)
    Patlıcan (6 patlıcan, fırında közlenmiş ve ayıklanmış)
    Soğan (1 adet)
    Un (3 çorba kaşığı)
    Kaşar Peyniri (1 su bardağı dolusu rendelenmiş, 200 gram)
    Salça (2 çorba kaşık)
    Soğuk süt (2 su bardağı)
    Sıcak su (1.5-2 litre)
    Sıvı Yağ (1 su bardağı kaşığı)
    Tuz (1 tatlı kaşığı)
    Karabiber (1 tatlı kaşığı)

    Püf Noktası

    Etleri, önceden sıcak suda haşlayıp, soğuk suda süzerek, etlerin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
    Hünkar beğendinin en büyük zorluğu beğendinin ayarının tutturulmasıdır. Kavurma işlemi sırasında unu ne fazla ne de az kavurmamaya özen göstermelisiniz.
    Yemeğin yanında közlenmiş domates ve biberle servis yapabilirsiniz.

    1.Adım

    Etleri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Etlerin rengi değişene kadar bir taşım kaynatın.

    2.Adım

    Haşladığınız etleri tencereden alarak soğuk suda yıkayın ve kenarda bekletin.

    3.Adım

    1 adet soğanı kuşbaşı biçiminde doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağ alarak kızdırın ve kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 2 çorba kaşığı salçayı ekleyerek bir iki kez karıştırın.

    4.Adım

    Süzdüğünüz etleri tencereye koyarak salça ile iyice karıştırın. Etlerin üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat, etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.

    5.Adım

    Sos(beğendi): Bir başka tencereye ya da derin bir tavaya, 1 çay bardağı sıvıyağ koyun. Yağ iyice kızınca 3 çorba kaşığı unu ilave ederek unun kokusu gelene kadar kavurun.

    6.Adım

    Önceden fırında közleyip kabuklarını ayırdığınız patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından doğardığınız patlıcanları kavurduğunuz unun üzerine ilave ederek karıştırın.

    7.Adım

    2 su bardağı soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi de ekledikten sonra 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Peynirler eriyene kadar 1-2 dakika karıştırın ve tencerenin altını kapatın. Böylece sosunuz (beğendiniz) hazır olacak.

    8.Adım

    Hazırladığınız sosu (beğendiyi) servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste bir kaç kaşık dökerek sıcak olarak servis ediniz.
     

Bu Sayfayı Paylaş