İmam Sarığı Pastası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 26 Eyl 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    4 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    yarım paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    3 çorba kaşığı kakao
    3 çorba kaşığı su

    Krema:

    3 su bardağı süt
    1,5 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    yarım su bardağı toz şeker
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya

    Üzerine:

    80 gr. bitter çikolata

    Kenarlarına:
    hindistancevizi

    Yapılışı:

    Yumurta ve şeker iyice çırpılır..diğer malzemeler(un ,su,kab.tozu,vanilya,kakao) da eklenerek çırpmaya devam edilir.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında pişirilir..
    Kek pişip soğuduktan sonra bardakla yuvarlaklar kesilir...tahmini 20 yuvarlak çıkmaktadır.
    Krema malzemleri karıştırılarak pişirilir...ılınmaya bırakılır..
    Kekin yuvarlaklarından biri alınır....krema konulur..diğer kek üzerine kapatılır....Etrafına da krema sürülür ve hindistan cevizine bulanır....
    Diğer bütün kekler bu şekilde yapıldıktan sonra en son üzerlerine benmari eritilmiş bitter dökülür.


    Alıntıdır.
     
  2. filizi

    filizi Active Member

    hmmm pek güzel görünüyor canımmm :)

    ben bundan yapıyorum ama üstüne çikoata değil de portakal suyu ve nişastadan yapılmış
    muhallebi döküyorum... daha hafif bir lezzeti oluyor ;) bir de kabartma tozu kullanmıyorum zaten yumurta bu işi yeterince yapıyor,
    çünkü çok kabarık bir kek istenen görüntüyü vermiyor:D
     

Bu Sayfayı Paylaş