Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tarçın 5-6 tane kuru incir kabartma tozu vanilya 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı un Şerbeti için 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker birkaç damla limon suyu Yapılışı: İncirler çok kuru ise biraz ılık su ile ıslatılır,ufak ufak doğranır.Cevizler robotta kıyılır. Bütün malzeme kek yapar gibi önce yumurta,şeker sonra diğer malzemeler karıştırıp hamur hazırlanır.Yağlanmış kare borcam veya mini fırın tepsisine dökülür.175 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Revani pişerken şerbeti hazırlanır,şeker ve su 10 dakika kadar kaynatılır indirmeye yakın birkaç damla limon suyu sıkılır. Ilık revaniye ılık şerbet dökülür.Biraz dinlendirdikten sonra servis yapılır.