Iskender Kebap

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 5 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Iskender Kebap
    Malzemeler:
    2 buyuk parca bonfile
    200 gr orta yagli kiyma
    4 adet kucuk boy pide (veya pita)
    Tuz
    Karabiber

    Uzeri icin:
    Yogurt
    1 kap ezilmis domates konservesi, birkac kasik su ile isitilmis
    2 yk tereyag

    Hazirlanisi:
    Once kiymayi tuz ve karabiber ile yogurun. Bonfileler ile ayni buyuklukte yuvarlak bir sekil verin. Iki bonfilenin arasina yerlestirin.

    Plastik ile ortun, buzluga kaldirin. Ertesi gun kesmeye baslamadan 45 dakika once buzluktan cikarin. Bicak, elektrikli bicak veya elektrikli salam kesici ile, cok ince dilimler halinde kesin). Genis bir tavada kizartmaya baslayin. Cok fazla kizartmayin, ince olduklari icin hemen yanabilirler.

    Bu arada isitilmis pideleri, kucuk parcalar halinde keserek, dort ayri tabaga yerlestirin (Uzerlerine kizarttiginiz etleri yerlestirin. Onun da ustune isitilmis domates sosunu dokun. Tabagin bir yanina birkac kasik yogurt koyun. Kucuk bir tavada tereyagini eritin. Yuzeyde kopukler gordugunuz zaman atesten alip domates sosunun uzerine dokun).

    Iskender Kebap'i sicak sicak servis yapin.

    Afiyet Olsun
     

Bu Sayfayı Paylaş