ISPANAK ÇORBASI Not: Tarifler kalabalık (20 kişi) içindir, ölçüleri küçültünüz az olsun diyorsanız.:füü: Malzemeler: - 1 çay bardağı sıvı yağ - ½ kg ıspanak - 1 adet küçük boy soğan - 1 kaşık un - 10 su bardağı et suyu ya da su ve 1 adet tavuk bulyon - Tuz, karabiber Terbiyesi İçin: - 1 bardak süt - 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: - Ispanaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra su ve tuz ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. - Daha sonra suyu süzülüp ince ince kıyılır. - Kuru soğan brunoise (toplu iğne başı) doğrandıktan sonra yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. - Pembeleştikten sonra un ilave edilir ve soğanın kokusun gidene kadar kavrulmaya devam edilir. - Soğan ve unkarışımının içine karabiber ve ıspanaklar eklenerek sotelenir. - Daha sonra üzerine et suyu eklenerek, kaynatılır. - Terbiyesi hazırlanır. - Kaynayan et suyunun derecesi azaltılır, terbiye ılıklaştırılarak çorbaya yavaş yavaş ilave edilir. Bir taşım kaynatılır, sıcak servis edilir. - Piştikten sonra tuzu eklenir. Afiyet olsun...
rica ederim plcim tarif sınıfta yaptığımız bir tarif en az 20 kişi yiyor ya da yer gibi yapıyor emin değilim:füü:
ahh Emma çook teşekkürler tarif için:gül: bu hafta sonu yaptım ve çok beğenildi normalde etçil bir aile olarak çorbaları bile etli yaparız ama bu çorba da favoriler arasına girdi Tekrar teşekkürler:Lv: