Ispanaklı Krep

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Krep için:

    2 su bardağı un
    2 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    bir fiske tuz
    az sıvıyağ

    Ispanaklı harç için:

    700 gr kadar ıspanak
    1 adet soğan
    3 yemek kaşığı krema
    1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
    karabiber, tuz

    Üzeri için:

    2 adet büyük boy domates
    rende kaşar
    tuz, karabiber.


    Hazırlanışı:

    * Krep harcı için gereken malzemelerin tamamı bir çırpıcı ya da rondo yardımıyla karıştırılır. Daha sonra hafif yağlanmış ve kızdırılmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya bir kepçe ölçüsü kadar krep harcından alınır, tavaya güzelce yayıldıktan sonra arkalı önlü eşit kızarana kadar pişmesi sağlanır.

    *Yemeklik doğradığımız soğanla birlikte temizleyip ayıkladığımız ıspanaklar yaklaşık 5-6 dakika kadar kavrulur. Ocaktan indirmeye yakın içine krema, rende kaşar, tuz ve karabiber ilavesi yapılır.

    * Krebin içine ıspanaklı harçtan konularak bohça şeklinde katlanır ve kreplerimiz daha sonra bir fırın tepsisine dizilir.

    * Domatesler rendelenip biraz tuz ve karabiberle tatlandırıldıktan sonra hafif suyunu çekene kadar pişirilir.

    * Kreplerin üzerine domates sosu ve biraz kaşar rendesi konularak 190-200 derecelik ön ısıtılması yapılmış fırında sadece kaşarlar eriyene kadar kısa bir süreliğine pişirilir.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş