Ispanaklı Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda NySa tarafından 6 Haz 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. NySa

    NySa <b>●»ѕнєкєя«●</b>

    Malzemeler

    3 yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı un
    1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Kreması

    2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı tozşeker

    Ayrıca; 1 su bardağı süt
    1 paket kremşanti
    [​IMG]


    Yapılışı

    Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
    Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
    Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.
     

Bu Sayfayı Paylaş