İtiraftan seçmeler 1

'Kuflu Geyik' forumunda Giallo Rosso tarafından 23 Mar 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Giallo Rosso

Giallo Rosso New Member

Sakarın şahı

Son bir ay içinde, evde bozmadığım elektronik eşya kalmadı. "Abla, senin sayende üç ayda kazanacağımız parayı bir ayda kazandık." diyen tamirciye ve "Kızım, senin eline kız gelen dul gidiyor." diyen anneme alay konusu oldum. Bozulan her alete kendimce mantıklı bir sebep bulabilirim ama kapısını açmamla motoru yanan buzdolabına hiçbir açıklama getiremiyorum. Kendimden korkuyorum.

Çevrimdışı bekleyiş
    Bütün gece bilgisayar başında hoşlandığı kızın selam vermesini bekleyen, bir türlü selam vermediği için tripten tribe giren, gecenin sonunda tam kıza sitem edecekken çevrimdışı olduğunu fark eden benden daha salak bir site kullanıcısı var mı?

Kalem gibi

7 yasındaki yeğenimin sünnet anı; ben kollarından bastırmış yatakta sabit tutmaya çalışıyorum, bizim küçük iki gözü iki çeşme ağlayıp çığlık atıyor, sünnetçi de işini yapmaya çalışıyor. En sonunda durumu kabullenmek zorunda kalan yeğenden günün sözü geliyor: "Peki tamam, ama en azından dayı söyle bari de şöyle kalem gibi sivri yapsın ucunu; ben öyle istiyorum."

Süt baba

Yazın plajdayım. Yanımdaki şezlonglarda 4-5 yaşlarında çocukları olan bir çift oturuyor. Çocuk yere oturmuş kumları eşelerken, "Baba, sen annem olsaydın ya..." diyor. Baba okuduğu gazeteden başını hafif kaldırıp "Neden?" diye soruyor. Çocuk kuma dalmış umarsızca "Hiiçç senin memelerin daha büyük, daha çok süt içerdim." cevabını veriyor. Göz ucuyla bakıyorum, çocuk haklı gerçekten.

Asabi

Arkadaşımın papağanı var ve annesi tüm gününü onunla geçiriyor. Emekli ve her gün evde olan babasının ise zaman içinde buna tahammülü kalmıyor. Karısının evde olmadığı bir gün kafesin üzerine örtü örtüyor. Neymiş, papağan yalnız kalmaya alışsınmış. Dışarıdan gelen kadının ilk işi söylenerek örtüyü açmak oluyor. Bir de ne görsün? Papağan hırsından tüm tüylerini yolmuş. Kadının üzüntüden gözleri dolarken, kocasının bizi kopartan yorumu geliyor. "Eninde sonunda birimiz saçını başını yolacaktı zaten, isabet olmuş".

Tükürük

Kolanın zıplayan asidini kendine tükürdünüğü zannedip kolaya tüküren ve önce onun başlattığını söyleyen kişi benim 4 yaşındaki kardeşim olur.

Magma AVM

Alışveriş merkezinde dolaşıyordum. Kahve alırken satıcı beyefendi yüzüme dikkatlice bakıp gülümsedi, kibarlığına verdim. Yanımdan geçen amca ve teyze yüzüme dikkatlice bakıp gülümsedi, güneşli bir güne ve pozitifliklerine verdim. Az ilerdeki mağazadan çorap alırken kasadaki bayan yüzüme dikkatlice bakıp gülümsedi, keyfinin yerinde olmasına verdim. Yemek katında annesiyle dolaşan ufaklık beni parmağıyla göstererek gülümsedi, dışa dönüklüğüne ve sevimliliğine verdim. Hiçbirini, farkında olmadan göz makyajıma bulaştırıp sonra da burnumun altına dokunarak kendi parmağımla çizdiğim simsiyah "bıyığa" vermedim. Israr etmeyin vermeyeceğim.

Dizüstü alışkanlığı
    Olacağı buydu... Dizüstü kullanmaya alışırsa insan, yıllar sonra masaüstü bilgisayarın karşısına oturduğunda LCD monitörü çat diye kapatmak suretiyle ekranın ön camını çatlatabilir. Ben çatlattım da...

Gaf
    Kardeşimin kız arkadaşı dansöz. Kardeşim, bırakması için ikna etmeye çalıştığı bu meslekten dolayı rahatsız. Bize tanıştırmaya getireceği akşam kocamla aramızda, kıza işiyle ilgili bir şey sormayacağımıza ve az konuşup pot kırmamamız konusunda anlaştık ki aralarında huzursuzluk çıkmasın! Geldiler... Kız çok çekingendi. Ne kahve, ne çay, hiçbir şey içmeyince gülümseyerek rahat olmasını söyledim ama sağolsun kocam, bana yardımcı olmak için hemen atıldı: "İlk kez geldiği yerde ne yapsın kız canım, kalkıp çiftetelli mi oynayacak." Sağol kocacığım, sağol!

Babamın tepkisi
    Kaşına piercing yaptıracağını duyuran kardeşime babamın yorumu: "Bari iki kaşına birden yaptır da, seni tavana asması kolay olsun!"

Saklambaç

13 yaşındaki otistik öğrencim dolmuşta gördüğü kara çarşaflı kadını dürtüp "Saklambaç gibisin" demiş. Ben bu çocuğu çok seviyorum ya. Anlamlı iletişimini yerim ben senin.

Bu Sayfayı Paylaş