Kadayıf dolması

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 23 Oca 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER

    şerbet için;

    4 su bardağı şeker
    3,5 su bardağı su
    yarım limonun suyu
    —
    250 gram kadayıf (yumuşak, kırılmayacak)
    irice dövülmüş ceviz içi
    3-4 yumurta
    kızartmak için; sıvı yağ

    YAPILIŞI

    Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Koyulaşınca içine yarım limonun suyu eklenip soğumaya bırakılır.
    Kadayıftan el kadar parçalar kopartılır. Açarak serildikten sonra içine ceviz içinden konup yaprak sarma gibi sarılır.
    Ayrı bir yerde 3-4 yumurta çırpılır. Dolmalar yumurtaya bulanıp kızdırdığımız yağda iki taraflı kızartılır.
    Dolmalar sıcakken soğuk şerbete daldırılır. Üzerlerine arzuya göre kaymak ve fıstık konarak süslendikten sonra servis edilir.
     

Bu Sayfayı Paylaş