Kadayıf Mantı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 11 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    İç Harcı İçin:

    - 250 gr. kadayıf
    - 100 gr. dana kıyma
    - 1/3 bağ maydanoz
    - 1 yemek kaşığı tereyağı
    - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 tatlı kaşığı galeta unu
    - tuz, köfte baharı, karabiber, pul biber, kimyon

    Yoğurt Sosu İçin:

    - 3 su bardağı yoğurt
    - 4 diş sarımsak

    Salça Sosu İçin:

    - 1 tatlı kaşığı domates salçası
    - 1 tatlı kaşığı biber salçası
    - 2 yemek kaşığı domates püresi
    - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 yemek kaşığı tereyağı
    - karabiber, taze kekik, taze nane


    Yapılışı:

    Tereyağı ve kadayıf haricindeki mantı iç harcı için gereken tüm malzemeler küçük bir yoğurma kabına alınarak, köfte kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak minik köfteler yapılır. Tereyağı ile avuç içleri yağlanarak uzun bir kadayıf tutamı ele alınır. Kadayıf, fındık köftenin üzerine çevrile çevrile sarılır. (Her bir kadayıf topu yaklaşık 2 cm. çapında olacak). Hazırlanan kadayıf topları yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizilerek, 230 derece ızgaraya ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin.. Kadayıf çok hızlı bir şekilde kızaracağı için fırının başından ayrılmayın, arada ters-yüz ederek çevirin.)

    Bu arada oda sıcaklığındaki yoğurt çırpılarak krema kıvamına getirilir. 4 diş sarımsak ezilerek yoğurda eklenir ve arzu edildiği kadar tuz eklenerek yoğurt sosu hazırlanır.

    Salça sosu için ise, tereyağı ve zeytinyağı tavaya alınarak, biber salçası, domates salçası ve domates püresi ilave edilir ve malzemeler birbirleri ile kaynaşıncaya kadar karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra içerisine karabiber, taze nane ve taze kekik eklenir. Kadayıf mantıları bir servis tabağına alınarak, üzerine yoğurt ve salça sosu eklenerek servis edebilir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş